Ю.ВІЗНЯК: “ВЗЯВ ПАУЗУ, ЩОБ РОЗІБРАТИСЯ, ЧОГО ХОЧУ…”

20 квітня в Городку депутат Львівської облради Ю.Візняк провів зустріч з виборцями району, на яку прийшло біля двадцяти осіб. Відтак кореспонденту часопису “ТЕРЕНИ+” довелося спочатку постояти навіть в черзі, аби згодом почути відповіді на запитання від екс-голови Городоцької РДА, який на даний час стоїть в центрі зайнятості як безробітний та наполегливо готується до захисту кандидатської дисертації. А цікавило редакцію насамперед, чи балотуватиметься пан Візняк у депутати Верховної Ради? Хотілося почути, як сприйняв він відставку і що стало її причиною тощо?

- Пане Юрію, чим займаєтеся зараз?

- На минулому тижні став на біржу, бо це треба робити до місяця часу. Не хотів робити більшу перерву, адже маю дев’ять з половиною років стажу державного службовця. У противному випадку необґрунтована перерва могла мені на перспективу нашкодити.

- Шкодуєте, що довелося піти з посади? Я розумію, раз ви тут, то є якась прив’язка до району…

- Найперше, я завжди вважав і залишаюся при цьому, що на все воля Божа, і щоб не робилося – все на краще. Звичайно… з повагою ставлюся до Городоччини до самобутньої культури та традицій. Власне в своїй роботі ще на посаді голови РДА намагався поширювати й пропагувати особливості краю. Чи шкодую?.. Я депутат облради, якому довірили люди їх представляти. Тому як мінімум хотів би ті зобов’язання, які брав на себе, виконувати, адже маю попереду понад три роки каденції. Надіюся, що нам вдасться вирішити питання і будівництва неврологічного відділення в райцентрі, і будівництво школи в Суховолі, і безперебійного постачання води в район. Маючи більше часу, використовуватиму максимально і трибуну обласної ради в частині захисту городківчан. А це треба робити, бо навіть сьогоднішній прийом показав, що проблем у людей не поменшало.

- З чим звертаються виборці найчастіше?

- Різні питання. І по тих же Лісновичах, де роками не вдається вирішити проблему з водопостачання. Людям треба допомогти, як це не важко. Тим паче проблема мені відома… А головно – людей турбують земельні питання, просять і матеріальні допомоги. Багатьох з тих, що звертається, я знаю і постійно намагаюся допомагати. Роблю запити, звернення…. Час є.

- Так, чим зараз займаєтеся крім депутатського обов’язку?

- Кандидатською, яка називається “Стратегія розвитку прикордонних районів”. У травні планую попередній захист на вченій раді у Львівському університеті бізнесу і права. Робота більше стосується напевно таких територій, як Яворівщина , Мостищина та Старий Самбір. Хоча й Городоччина є перспективною в цьому плані.

Приблизно місяць тому мав пропозицію йти в управління внутрішньої політики обласної адміністрації. Я подякував і відмовився. Вирішив попрацювати в окрузі. Взяв паузу, щоб розібратися, чого хочу.

- Пане Юрію, якщо повернутися трохи в минули, не розкажете, чому стала можливою ваша відставка?

- Напрацювання з врахуванням досягнень моїх попередників були непогані. Була нормальна співпраця з районною радою. Ми займали десь четверте місце за загальними показниками на кінець 2011-го. Були відкриті для людей, для бізнесу… Чому відставка? Пригадуєте, в грудні місяці торік мені було запропоновано очолити управління в обласній адміністрації. Я написав заяву. Але з невідомої причини справа далі не пішла. І вже 15 січня поточного року я написав вже заяву на ім’я Президента, такий порядок, про звільнення з посади голови райдержадміністрації. Я про це вже говорив. Розумію, що є голова обласної адміністрації і він вправі формувати свою команду.

Я ж зі свого боку, будучи депутатом, підтримуватиму кожного, хто працюватиме на посаді голови РДА. В мене не залишилося недоброзичливців. Найбільшим мірилом моєї роботи є оцінка людей, які й довірили мандат на виборах.

- То ви не намагалися довести своє бажання залишитися. Не їздили у Київ?

- В Києві був тричі. Раз наприкінці минулого року і двічі в цьому. Але ці поїздки не стосувалися посади. Мої переконання такі. Людина бере на себе відповідальність за тих посадовців, яких призначає. Сенсу оспорювати таке рішення немає.

- Скажіть, будь ласка, ви не шкодуєте, що під час голосування в облраді за недовіру голові ОДА, ви не голосували?

- Питання голосування про недовіру голові проводилося в таємному режимі. І кожен із депутатів мав право висловити свою позицію, не оприлюднюючи її.

- Ви були тоді ще на посаді. А зараз не шкодуєте за своє рішення?

- Час все розставить на свої місця.  Я знаю, як непросто працювати у виконавчій гілці влади області, але якщо є чітке бачення проблем, бажання працювати над їх вирішенням, а ще – бажання співпрацювати з депутатським корпусом – будуть реальні результати. Тоді питання недовіри не стоятиме.

- Пане Юрію, ви напевно чули про кандидатів на посаду голови Городоцької РДА. Говорять про декількох…

- Я знаю, що вже декілька місяців тому документи подані на Оксану Дунас для погодження. Про інших – не чув. Гадаю, вона має певні навики. Як буде ділі – важко сказати. Усе пізнається у порівнянні. Головне, щоб це було корисно для Городоччини, щоб був спокій…

- Як бачите свою долю в перспективі? Ви колись займалися бізнесом…

- Ні, в бізнес я повертатися не буду. Обравши державну службу, я закрив свою справу. Вважаю, все-таки, що певний досвід дозволяє бачити себе десь у майбутньому на державній роботі.

- В якій якості? Можливо, балотуватиметеся в депутати Верховної Ради? Такі розмови були.

- Про вибори мені зараз важко говорити. Знаю, на наш мажоритарний 121-ий округ вже претендує до 10 кандидатів. Якщо аналізувати, то хочеться зрозуміти, які перспективи несе той чи інший претендент. Я маю свою візію, якби мав працювати обранець на окрузі. Що я маю на увазі? Насамперед, має бути постійне діюче його представництво на місцях, що б дозволило завжди моніторити проблемні питання й вирішувати їх ресурсом народного депутата парламенту. Треба бути законотворцем. Не просто йти, щоб захистити свій бізнес, а віддатися роботі на користь громаді. В кого є такі переконання, той може включатися у виборчий марафон.

- Так, ви плануєте висувати свою кандидатуру?

- Це – серйозний крок, фінансові витрати… Я не готовий зараз сказати ствердно. Є опитування, воля людей, серед яких багато таких, що вже зробили свій вибір. Працюючи в окрузі, я зможу більше взнати настрої людей. Після чого й прийматиму рішення.

- Попри все ваша приймальна вже невдовзі буде в Городку?

- Так, про це власне й буду говорити сьогодні-завтра. Попередньо плануємо в офісі районної організації УНП. Я готовий завезти туди меблі, потрібну техніку, скерувати фахівців для роботи з людьми. Маю плани щодо благодійних акцій, тому працюватиму на Городоччині постійно.

Розмову вів Лесь ЕЛЕКТОРАЛЬНИЙ.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress