ДЕПУТАТА ЗАПРОСИЛИ… В “КОРЧМУ”

Сьогодні, 31 березня, в мікрорайоні вулиці Авіаційної райцентру побував депутат Львівської облради, голова Городоцької РДА Ю.Візняк. На прохання місцевих жителів на початку візиту пана Візняка відбулася зустріч, на якій усі бажаючі в актовому залі місцевої школи могли не лише задати запитання, а й висловити свої пропозиції щодо тих чи інших проблем сьогодення колишнього військового гарнізону. Опісля керівник району провів особистий прийом громадян. З головою держадміністрації прибули його перший заступник В.Петров, заступник з гуманітарних питань С.Книшик, керівник райво І.Яскевич, а від міської влади був керівник КП “Управління будинками №2″ Я.Калинчук. З огляду на підняті питання бракувало лише міського голови М. Савки.

Пана Візняка в колишньому військовому містечку чекали, адже тутешні проблеми голова РДА не лише добре знає, а їх розв’язує. Варто згадати, що торік на початку свого врядування в районі особисто вирішив чи не найнагальнішу – ремонт котельні та теплотраси, зношеність яких призводила до перебоїв з теплопостачання. Саме завдяки йому у 2010-му напередодні опалювального сезону була оперативно замінена теплотраса, що й дозволило нормально ввійти в опалювальний сезон і перезимувати. Місцевий люд це пам’ятає. Згадує про торішні екстрені кроки й голова. Відтак на самому початку свого виступу Юрій Ярославович торкнувся цієї теми та, випереджаючи запитання, перспективи переведення Авіаційної на індивідуальні системи опалення. До слова, на сьогодні більшість жителів мікрорайону задоволена роботою котельні, тому не збираються змінювати статус-кво. Але людей турбують чутки щодо можливого її закриття, що не додає спокою і… поваги до тих, хто такий поголос поширює.

Отож, позиція керівника району – перехід на автономне опалення повинен продовжуватися, але без алярму. Усі, хто спроможний фінансово, повинні це робити, дотримуючись норм та приписів відповідних служб. Малозабезпечені ж категорії можуть розраховувати на допомогу влади. Так вважає голова РДА.

Розповів пан Юрій присутнім і про подолання загально районної (і не лише) проблеми з водопостачання, котра вже не один рік тримає в напрузі населення. За його словами, корінь зла ховається у зношених водогонах, через що міське водоканалізаційне господарство щорічно лише нагромаджує заборгованість, яка вже сягнула 2,5 млн. грн. На думку Візняка, так не може далі тривати. Тому до осені адміністрація спільно з міською радою райцентру закриє питання: шляхом заміни п’яти кілометрів аварійних ділянок водогону, що обійдеться у два мільйони грн. Інвестором даного проекту виступить городоцьке ПП “ІНСТАЛПЛАСТ-ХВ”, яке погодилося і вже зараз може розраховувати на півмільйонну субвенцію. Борг городоцького водоканалу планується погасити коштом 20 мільярдів гривень, які передбачені урядом на проблеми ЖКГ. У гіршому випадку, доведеться водоканалу самостійно гасити борг протягом двох років і це за умови повної відсутності втрат води. Це теж реально, вважає пан голова.

Згадав виступаючий і про проектну пропозицію щодо спорудження на Авіаційній сучасного концертного залу на 800-1000 місць протягом 2012-2015 рр. Про відкриття дошкільних установ та завершення добудови шкіл у районі, про виступ наших аматорів сцени перед львівською публікою, який відбудеться 17 липня; про козацький фестиваль, який планується провести 30-31 липня, і на який з’їдуться тисячі гостей з всієї України…

Після почутого присутні перейшли до запитань та пропозицій, розпочавши теж з культурних питань. Так, колишній начальник гарнізонного Будинку офіцерів О.Герун з сумом констатував, що Авіаційна після залишення гарнізону військовими перетворилася на безкультурну територію, де немає відповідного закладу. Хоча свого часу тут діяв чудовий Будинок офіцерів, де були гуртки, бібліотека та кіноконцертний зал. Сьогодні колишній БО стоїть в руїнах, як і будівлі двох гостинець. Бездіє вже роки колишня так звани “13″ їдальня. Натомість в мікрорайоні вгніздилася “Корчма”, яка негативно впливає як на підростаюче покоління, так і на довкілля. Уявіть, поряд є озера, на яких відпочивають жителі Авіаційної, доглядають ці водойми, зарибнюють, у той час, коли сміття з “Корчми” викидають у приозерні хащі. Власник кнайпи не реагує на зауваження. Про яку культуру можна говорити?! Отож, пан Олег просив керівника району допомогти з переведенням озерної території у рекреаційну зону Авіаційної, яку б доглядали місцеві активісти та рибалки.

Депутат міської ради Р.Зубрицький пропонував голові РДА пройтися згаданими місцями і переконатися на власні очі, що робиться зараз у колишньому зразковому гарнізоні. На його думку, потрібно зібрати теперішніх власників згаданих будівель і “Корчми” і заслухати їх, загалом – провести громадські слухання і виправляти ситуацію. Говорилося про те, що продовження маршруту №140 “Львів-Городок” до Авіаційної може на завжди розв’язати питання транспортного сполучення.

Згадував про підтоплення подвір’я початкової школи та місцевого стадіону депутат міськради С.Казаков. Потрібно відпрацювати проект водовідведення в мікрорайоні й осушувати згадані об’єкти як і придорожній тротуар. Чоловіки готові допомагати своїми руками. Говорили й про насущне. Так, місцевий люд хоче приватизувати земельні ділянки, так звані “фазенди”, аби давати собі раду. Тут теж є свої проблеми.

Усе сказане Юрій Ярославович уважно вислухав. Окремі пропозиції голова РДА записав особисто, інші передав на контроль заступників і пообіцяв у найближчий час вивчити можливість їх реалізації. Пан Візняк переконаний, що мікрорайон Авіаційної – перспективний і повинен зажити новим життям, тому докладатиме максимум зусиль, аби це сталося якнайшвидше.

Лесь ГАРНІЗОННИЙ. Фото автора.

 Ю.Візняк розповідає про своє бачення розвитку Авіаційної.

О.Герун – про культуру.

Депутати міськради: Р.Зубрицький (зліва) та С.Казаков (справа) піднімають питання благоустрою.

Перший заступник голови РДА В.Петров частину пропозицій взяв під свій контроль.

Мешканці Авіаційної просять депутата спростувати чутки про закриття котельні цього року.

Голова РДА особисто занотовує пропозиції.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress