ШУКАЛИ РОЗРАДИ, А ОТРИМАЛИ… “КУФАЙКУ”

30 червня поточного року об 11.00 анонсувався виїзний прийом мешканців вулиці Авіаційної головою райдержадміністрації Ю.Візняком, на якому, крім голови РДА, мали бути міський голова Городка М.Савка, керівник філії “Городоцьке УЕГГ” І.Кликоцький та інші. Проте Юрій Візняк не зміг прибути особисто, через що зустріч дещо затрималася. Відтак, хай і з запізненням до людей приїхали його заступники – С.Книшик, з гуманітарних питань і О.Дунас, з економічних. Не було й мера. Відтак, до їх прибуття з десятком присутніх жителів мікрорайону вів бесіду, за присутності І.Кликоцького та Я.Калинчука (керівника БУ №2), перший заступник міського голови райцентру І.Проць (на фото). І як можна було відчути – на досить підвищених тонах.

З сумбуру емоцій вдалося почути, що людей цікавлять питання, пов’язані із індивідуальним опаленням. Причому якусь частину присутніх перехід на автономне опалення влаштовує і вони хотіли роз’яснень деталей, а якусь, і напевно таки більшу частину жителів мікрорайону, ні. Хтось хотів роз’яснень щодо калорійності блакитного палива, чому зникає тиск у газовій мережі тощо. Хтось згадав проблему відсутності обмежувачів швидкості на ділянці дороги, що межує із житловим масивом, зверталася увага на риті-перериті газони в рекреаційних місцях мікрорайону і навіть – наступ щурів!

У цих запитаннях не було нічого незвичного, адже вони є частиною людського буття, і обговорення шляхів подолання негараздів із представниками влади – нормальний процес. Адже на те і є влада, щоб прислухатися до конструктиву і обмежувати неправомірне самочинство. Але відповіді пана Проця на конструктив не скидались. Склалося враження, що пан Іван приїхав у резервацію і не хоче чути аргументи тубільців. А його фраза: “Хто не хоче переходити на індивідуальне опалення, той буде в зимі сидіти в куфайці” – не лише викликала обурення присутніх, а й свідчить про його істинне ставлення до проблеми.

Люди прийшли на цю зустріч в очікуванні роз’яснень, кожен із своїм болем, словом, хотіли бути почутими. Хотіли толерантного спілкування з керівниками району та міста. Натомість вимушені були слухати емоційно-неврівноважені репліки заступника мера райцентру, який і не намагався добирати слів.

Олександр АНДРУЩИШИН.

Фото автора.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress