МІЛЬЙОН…ДОПОМОЖЕ?

5 березня поточного року в центрі Городка звичайний рух пішоходів тротуаром (на фото) був перерваний зграєю агресивних великих собак. Тварини нишпорили, гарчали і час від часу гризлися між собою. Це лякало перехожих. Дехто переходив на інший бік, а відчайдухи обходили тварин на свій страх і ризик. Якась бабця навіть перехрестилася зі словами: куди дивиться міська влада?

З огляду на ситуацію довелося звернутися за коментарем до першого заступника міського голови І. Проця.

- Зараз саме сезон, – пояснив зі знанням справи посадовець. – В райцентрі не одна така зграя. На жаль, і випадки були різні. Торік ми відловили з двадцять тварин. Тобто загалом знаємо, що така проблема в місті існує. Причин багато. І на сьогодні швидкого її рішення не існує.

Що робити? Треба відловлювати, стерилізувати, ідентифікувати. Після чого – віддавати в притулки, з яких передавати людям, хто забажає їх доглядати. А таких притулків в Городку немає.

У нас, до речі, є бюджетна програма. На останній сесії, якщо не помиляюся, затвердили 20 тис. грн. на стерилізацію бездомних собак. Хоча для остаточного вирішення проблеми – треба мати може й мільйон. І не лише на саму стерилізацію. Бо й потрібно організувати догляд за вже прооперованими тваринами, за їхнім годуванням тощо. А ідентифікування? Для цього треба закупити чіпи, жетони, ошийники. Це цілий комплекс, адже цього вимагає законодавство. На одного собаку треба витратити –приблизно 3 тисячі гривень. 100 тварин – 300 тис. А оплата праці фахівцеві? Інакше ніяк. Бо слід призначити людину, яка буде цим безпосередньо займатися. Тобто відкрити вакансію з усіма наслідками. А це усе, як розумієте, кошти, яких, на жаль, немає.

Як на мене, для розв’язання проблеми варто об’єднатися усім зацікавленим. Встановити рівень відповідальності людей і кожної структури. Поцікавитися, що робить, приміром, ветеринарна служба в цьому напрямку. Мені відомо, що вони мають програму щеплення від сказу бездомних псів. Для цього мають вести облік тварин. Та чи є такий облік? Я сумніваюся. Отож, варто згуртувати зусилля. І в найближчий час пробувати вирішувати цю проблему. Принаймні продовжити почате.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress