В ОЧІКУВАННІ ОБІЦЯНОГО

На початку кожного місяця, як правило, військові пенсіонери починають отримувати пенсії. До березневих виплат у них була особлива цікавість, адже урядовці обіцяли їхнє підвищення вже з цього місяця. Та от виплати розпочалися, а розмір пенсії не змінився. Чому? З таким запитанням ми звернулися до керівника районного сервісного центру Пенсійного фонду Лариси Семоненко (на фото). Принагідно й поцікавилися, який же планується механізм планованого підвищення?

- З 1 березня поточного року, – пояснює Лариса Іванівна, – щойно розпочато збір даних. Тобто збільшення розміру пенсій відбудеться після того, як військові частини подадуть в Пенсійний фонд списки з розмірами грошового забезпечення, в яких будуть вказані розміри посадових окладів, надбавок за звання військовослужбовців кадру. І лише після цього кожному пенсіонеру нараховуватиметься по-новому пенсія на основі цих даних. Тобто Пенсійний фонд робитиме перерахунок виключно на підставі цих довідок.

Хочу наголосити, що це відбуватиметься без участі пенсіонера. Нікому не потрібно нікуди ходити, брати довідки. Усе буде зроблено автоматично.

Як вже казала, робота з перерахунку пенсій розпочалася з 1 березня поточного року. На даний час цим займається відділ військових пенсій в Головному управлінні Пенсійного фонду. Ми до цього процесу не залучені.

Можу лише припустити, що до кінця березня якійсь частині військових пенсіонерів вже можуть почати виплачувати в новому розмірі, а може це станеться вже у квітні. Та перерахунок здійснюватиметься все рівно з 1 січня 2018 року, тобто за всі попередні місяці. Та, як може вже дехто чув, у цьому році не усю надбавку отримають пенсіонери, а лише 50 відсотків. В наступному – 75 відсотків, а на 100 процентів пенсіонери можуть розраховувати щойно в 2020 році.

Хочу уточнити ще таке. Перерахунок військовим проводитиметься з 1 січня 2018 року, крім пенсіонерів МВС. Їм перерахунок робитиметься з 1 січня 2016 року.

Для військових складові для нарахування цієї пенсії будуть братися саме станом на 1 березня 2018 року. Принагідно повідомлю: з чого ж складатиметься пенсія?

Отже, буде братися розмір посадового окладу, надбавка за військове звання й процентна надбавка за вислугу років. При розрахунку пенсії береться коефіцієнт за тарифною сіткою, прив’язаний до прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Цей порядок визначений постановою Кабінету міністрів від 30 серпня 2017 року №704.

Це все, що можу повідомити на даний час.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress