МІСЬКИЙ ГОЛОВА ПРО БУДНІ КОМАРНА

Перебуваючи в місті Комарно в базарний день, зауважив, що після себе торговці залишають багато сміття, котре вітер розносить цілим містом. Враження – неприємне. Був тут у справі, шукаючи одного пана за адресою. Та як з’ясувалося, це не так просто, адже таблички з назвами вулиць практично відсутні. Зустрічаються будинки з номерами, а от яка вулиця – невідомо. Вряди-годи на початку деяких таблички є. Та вийшовши на середину вулиці, не зорієнтуєшся, де знаходишся. Словом, блукав довго і от… надибав міського голову Комарна Тараса Іваницького (на фото), який поспішав на сесію міськради. Довелося його затримати і провести бліц-інтерв’ю. Отож, відразу й висказав все, що думаю про безіменні вулиці. Зрештою, принагідно поцікавився в голови, про його будні та плани. Після розмови склалося враження. що місто живе не лише сьогоднішнім днем.

- Вивіски, – заспокоїв мене пан Тарас, – з назвами вулиць ми зробимо до червня місяця. Це вже заплановано. Крім цього на сесії ми прийняли рішення про розробку двох нових кварталів К-1 і К-2 в околиці Болоня. Там буде 52 забудовники … чотири нові вулиці…

- Як назвете?

- Вже зараз можу сказати, що одна на сто відсотків буде названа вулицею Героя України С.Бандери. Депутати хотіли назвати його іменем центральну вулиці, але… це коштовно для міської ради, багато переоформлення…тому ми вирішили назвати нову на Болоні. Там вже роздали земельні ділянки. Вихід на вулицю Бандери буде з центру…Ініціатива увічнити народного героя виникла ще тоді, коли його позбавили звання.

- А інші вулиці, як називатимуться?

- Є пропозиції і Заболоття, і Болоня… Думаємо, залучаємо краєзнавців. Робота триває. От і сьогодні депутати на сесію мають прийти зі своїми пропозиціями.

- До речі, ви залишилися без заступника. Чи є кандидатури на цю посаду?

- Поки що через важкий фінансовий стан, скромний бюджет, кредити – не плануємо брати когось на цю посаду.

- Не важко буде?

- Важко чи ні, але наразі справи вирішую самотужки. Приміром, на даний час вичищаємо стихійні сміттєзвалища.

- Принагідно, про сміття. Сьогодні базарний день. Підприємці роз’їхалися і залишили після себе купи непотребу. Знаю, на вул. Львівській є виділена ділянка під новий ринок. Не плануєте перенести його з центру?

- Дійсно така проблема існує. Та стараємося не розводити антисанітарію. Намагаємося переконувати підприємців, щоб прибирали за собою, якщо хочуть працювати. Стосовно перенесення скажу таке: земельну ділянку під новий ринок виділили років 8-9 тому, але… вона необлаштована. Загалом, перенесення не знято з порядку денного. Та людина, що взяла в оренду площу, повинна створити належні умови для продавців. Має бути електропостачання тощо. Складність ще в тому, що базар в центрі прижився. Він тут споконвіків. Усі люди знають про нього і їдуть.

- А думки комарнян які?

- Різні. Я хочу сказати, допоки не буде інших варіантів, ми з квітня місяця роздаватимемо торговцям пакети для сміття, щоб вони за собою прибирали. В нас є трактор з причепом, який і забиратиме непотріб після торгівлі. До речі, в найближчих планах щочетвергове курсування цього трактора вулицями міста для збирання сміття від людей.

- А вам співпраця із “Аве-Львів” не вигідна?

- Я вам хочу сказати, що в перші дні свого обрання одразу взявся за вирішення цього питання. Об’їздив і обдзвонив практично всі фірми, що займаються вивезенням непотребу. От і з курівництвом “Аве-Львів” розмовляв. Їхні умови такі: ми купуємо 50 контейнерів на загальну суму 150 тис. грн., а вони вивозять. Все ніби просто. А де ж в нас є такі гроші?!

- І що вирішили?

- Було прийнято рішення впорядкувати наш полігон для твердих побутових відходів, під який з 1989 року була виділена земельна ділянка за містом. На даний час там площа обвалована насипами й викопані навколо рови на 4 метри. Згодом хочемо зробити ворота. Як я прийшов – туди навіть дороги не було.

- Це – санкціоноване звалище?

- Зараз виготовляємо документацію під цей полігон. Подали заявку на ліміт сміття і врешті плануємо узаконити остаточно. Процедура – непроста, бо треба, щоб полігон був у генплані. Свого часу депутати давали добро на його розміщення, та проект, який шукаю вже не один рік, не можу знайти. Наразі штрафують, і нема кому допомогти впорядкувати.

- Бачу, школа в місті ремонтується.

- До вересня повинні здати. Зараз через початок року виникли проблеми із фінансуванням, та думаю почату реконструкцію зроблять вчасно.

- А як з дорогами?

- В 10-11 роках дороги всі були відремонтовані. Але час не стоїть на місці. Покриття псується після зими. Капітально відновлювати немає відповідних коштів. Тому до Великодня проведемо лише ямковий ремонт. Нам завезли асфальт. Робитимемо своїми силами. Ось так коротко про будні та перспективи.

Розмовляв Олександр АНДРУЩИШИН.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress