ПРИЗОВ 2012: ВИБИРАЮТЬ КРАЩИХ!

У розпалі призовна кампанія на Городоччині. Як вона проходить, які тенденції? Саме з такими запитаннями ми звернулися до військового комісара Пустомитівсько-Городоцького ОВК полковника С.Халіна.

- Призов, – розпочав пан полковник, – проводиться згідно указу Президента, яким передбачено весняний та осінній призови. Хочу на цьому наголосити – осінній призов буде! Весняна кампанія на завершені. І я б охарактеризував її як успішну. Тішить, що юнаки хочуть служити… Але дуже слабка їх фізична підготовка. Водночас, і надалі турбує стан здоров’я майбутніх захисників. Сколіоз і плоскостопість. Це власне свідчення того, що фізична підготовка в школах запущена.

- Так і запущена?

- На мою думку, так. От ми маємо призвати 120 чоловік, зокрема – в елітні підрозділи, якими є аеромобільні війська, а особливо вибрати і нема з кого. Важко, дуже важко.

- Невже не набираєте?

- Набираємо, але з потугами. От людина хоче служити, а здоров’я не дозволяє…

 - А які обмеження?

 - Якщо є два обмеження, то змушені відмовляти. Приміром, плоскостопість і сколіоз, плоскостопість і зуби (прикус), зір тощо.

- І як чините?

- Вибираємо кращих! Відтак, хтось не може реалізувати свою мрію…

- Куди в цьому році городоцькі юнаки скеровуються для проходження військової служби?

- В десантні війська, у президентський полк, у внутрішні війська, але більшість в учбові частини, з якої відсотків 30 повернуться назад. Тобто в ті частини, які дислокуються на території Західного оперативного командування.

 - А чи підготовлена професійно юнь, яка приходить на призовний пункт. Колись готували водіїв…

- І зараз готують. Є школи. І не лише водіїв. Фаху призовника приділяється важливе значення. З огляду на скорочений термін служби. Ми радо скеровуємо молодих спеціалістів у ті учбові підрозділи, де вони отримають паралельну військову спеціальність, де можуть закріпити отримані у цивільному житті знання. Зараз у війську потрібні й спеціалісти-комп’ютерники. Час не стоїть на місці і наша армія не відстає від сучасних технологій.

- А йдуть з вищою освітою?

- Так. От зараз вже відправлено п’ятьох юнаків, які служитимуть лише дев’ять місяців.

- А не цікавилися, що спонукає випускників вишів йти у військо?

- Вони хочуть мати після служби добру роботу, зокрема у силових структурах. Ще й спеціальне офіцерське звання можуть отримати. Військове звання – важче…

- До речі, як із набором контрактників?

- Наразі набір військовослужбовців за контрактом призупинено. Пов’язано це із планованим скороченням збройних сил. Це – рішення міністра оборони, який, до речі, дозволив цьогоріч юнакам 1994 року народження, котрі планують вступати у вищий навчальний заклад, складати іспити.  Це – відтермінування. Поступлять хлопці – хай вчаться, а ні, то восени до війська. Для цього нам пишуть заяву і ми ставимося із розумінням.

- Ми так гарно говоримо. Складається враження, що й проблем жодних з призовом…

- Звичайно, є в нас і такі хлопці, що не з’являються на призовні дільниці. Насторожує, що серед злісних, які виїхали закордон на роботу, з’являються нові.

- І що робите?

- Їх мало, але факт неприємний. І про це треба говорити. Зрештою, ми не лише говоримо, а й примушуємо з’являтися. Складаються протоколи. Штрафується ухильник. До речі, 119 гривень штраф. У нас хороша співпраця з міліцією, з іншими органами влади. В цьому плані виступаємо, як говориться, єдиним фронтом. І з ухильників робитимемо кращих.

Записав Лесь ВОЄННИЙ.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress