КАРАНТИН: ДРУГА ДЕКАДА

Безпрецедентна в нашій історії ситуація з світовою пандемією змінила звиклий образ життя і тримає населення у напрузі. З’являються різні чутки та домисли. Щоб їх зняти, редакція звернулася до влади. Тож про ситуацію у зв’язку із карантинними заходами та з протидії епідемії на Городоччині у бліц-інтерв’ю розповів голова райдержадміністрації Іван Саган (на фото). Насамперед хотілося знати, чи створено координуючий орган в районі та які його напрацювання.

- На виконання рішення уряду, – поінформував Іван Іванович, – одразу в районі був створений штаб, який відслідковує ситуацію й відповідно діє.

Розумію, що наших людей найбільше цікавить, чи є в районі випадки зараження. Одразу зазначу, що у п’яти мешканців району, які на даний час були обстежені на присутність в їх організмі коронавірусу, – тести показали негативні результати.

- Львів, до речі, запроваджує масове тестування. Скажіть, чи буде воно в районі?

- Скажу коротко: буде. Але за наявності тестів та мобільних груп. Сьогодні в першу чергу тестуватимуть лікарів, соцпрацівників тощо.

- Логічно напрошується запитання: чи забезпечені наші медзаклади усім необхідним?

- Наразі це болюче питання. На сьогодні відчувається брак певних ліків і засобів захисту. Та медики району на перших порах мають усе необхідне. Кошти ми виділили з районного бюджету, отримали від ОДА необхідні матеріали й організували пошиття необхідного.

- А коли з’являться засоби захисту в аптеках для людей?

- У мене є інформація, що в деяких аптеках час від часу з’являються маски. Декілька наших підприємств взялися знизити дефіцит. Шиють самостійно. Знаю, це робив “Сан Гарден”. Зрозуміло, що масок недостатньо. Надіюсь, що невдовзі ситуація виправиться. До речі, наша “Апостольська чота” в райцентрі роздає маски безкоштовно. Це їх ініціатива.

- Пане голово, скажіть, чи відома кількість мешканців району, які повернулися днями із заробіток із інших країн і чи самоізолювалися вони? Хто контролює?

- На даний час з усіх служб зібрана інформація й складені списки. В районі 141 особа, що повернулася із-за кордону. Їхню самоізоляцію контролює поліція.

- Яка ситуація в селах: продукти, медикаменти?

- Загалом нормальна. Ми регулярно моніторимо ситуацію. І хутори обдзвонюємо. Скарг немає.

- Не менш болюча ситуація з громадським транспортом.

- На сьогодні в районі є проблема навіть з спецрейсами. Перевізники припинили обслуговування. Їх витрати не покриваються. Львівська обласна державна адміністрація пробує домовитися. На сьогодні це проблема.

- Як працює районна державна адміністрація й інші органи влади та інфраструктура в умовах карантину?

- Відповідно до рішень уряду. Віддалено. За потреби викликаються потрібні спеціалісти. Так само й інші установи практикують. Усе згідно з вимогами норм й законів.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress