ЯЦЕНЮК ВІТАВ ГОРОДОЦЬКИХ МЕДИКІВ

Вчора, 19 червня, лідер партії “Фронт Змін”, народний депутат, член комітету ВР з питань охорони здоров’я Арсеній Яценюк, в рамках візиту на Львівщину, відвідав Городоцьку ЦРЛ. Він оглянув приймальне та пологове відділення лікарні, енергозберігаючий котел районної лічниці, який окупився за два опалювальні сезони і тепер заощаджує до 30% платні за опалення, та ще встиг поспілкувався з медичним персоналом і керівництвом лікарні. Під час його візиту в медзаклад завітали також заступник голови Городоцької РДА з гуманітарних питань С.Книшик, заступник голови райради В.Більовський та міський голова Городка М.Савка. Супроводжували партійного лідера голова львівської обласної парторганізації С.Кубів та керівник районної ланки – А.Матківський.

Городоцька центральна лікарня обслуговує понад 70 тисяч населення з усього району. Знаходиться теж на транзитному шляху іноземних туристів до Львова, в якому у наступному році відбуватиметься футбольний чемпіонат “Євро-2012″. Тому на сьогодні велика увага приділяється фінансуванню та розвитку прикордонних ЦРЛ, з метою медичного забезпечення гостей чемпіонату, зокрема, надання їм (у разі потреби) першої допомоги.

Спілкуючись з медиками, Арсеній Яценюк висловив своє негативне ставлення до медичної реформи, яка планується. Він зазначив, що голосував проти прийнято за основу 16 червня законопроекту про проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві.

На його переконання, реформа не може проводитися в окремих регіонах. Наразі під виглядом оптимізації відбувається просте скорочення медичних закладів, і цей експеримент означає, що влада справді не знає, що треба робити.

Реформа медичної галузі в Україні, за його словами, має починатися з чіткої відповіді на питання, якою повинна бути медицина в країні: платною чи безплатною.

Арсеній Яценюк вважає, що держава має прийняти політичне рішення і гарантувати пакет якісних медичних послуг, які надаються безплатно. Для цього потрібно більш ефективне використання бюджетних коштів, державне замовлення на медичні послуги у приватних клініках та скорочення кількості фінансових посередників між бюджетом та лікувальними закладами. Ключовим моментом реформи має стати боротьба з медичною та фармацевтичною мафією, корупційними схемами на рівні державних закупівель.

Крім того, успіх реформи неможливий без належного підвищення зарплатні медикам.

На завершення зустрічі Арсеній Яценюк привітав працівників Городоцької районної лікарні з Днем медичного працівника, подякував їм та всім українським медикам за мужність, щоденний труд, який повертає життя та здоров’я людям. Він побажав їм натхнення, сили духу та достойної оцінки державою їхньої нелегкої праці.

Лесь МІСЦЕВИЙ.

Фото автора.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress