ДОПЛАТА ЗА ОСОБЛИВІ УМОВИ СЛУЖБИ

Кабінетом Міністрів України 21.04.2010 р. була прийнята постанова № 318, яка вносить зміни у постанову кабміну від 13.02.2008 р. № 45 “Про затвердження Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 р. № 393”.

Відтак, на підставі внесених урядом змін в грошове забезпечення, з якого обчислюється пенсія, може бути включена надбавка за особливі умови служби. Яких категорій військових пенсіонерів вона торкнеться і який механізм включення цих надбавок? За відповідями редакція часопису “ТЕРЕНИ+” звернулася до начальника відділу соціального забезпечення Львівського обласного військкомату підполковника Ігоря Салати (на фото).

- Ця надбавка враховується, – повідомив Ігор Зиновійович, – якщо одночасно дотримуються певні умови. Насамперед, військовослужбовці на час звільнення, проходячи службу, обслуговували ядерну зброю: або на об’єктах “С”, або у складальних бригадах ремонтно-технічних баз, або у складі екіпажів атомних підводних човнів; або на території військових полігонів, де проводилися випробування ядерної зброї або навчання із застосуванням такої зброї; або ж у військових частинах, що обслуговували космодром “Байконур”. Крім цього, ці військовослужбовці на день звільнення із служби отримували щомісячні надбавки за особливі умови служби.

З огляду на сказане повідомляю, що на даний час обласним військовим комісаріатом до головного управління пенсійного фонду подані довідки про склад грошового забезпечення для перерахунку пенсій щойно 60-ом пенсіонерам.

Чому не всім? Справа в тому, що робота була ускладнена тим, що в особових справах пенсіонерів не було дійсних найменувань військових частин, тому що всі вони були режимними об’єктами. Отож, для уточнення необхідної інформації було зроблено декілька запитів у різні архіви.

Станом на сьогодні з запитаних інстанцій надійшли не всі відповіді, тому робота з визначення осіб, які мають право на перерахунок пенсій продовжується.

До речі, прошу звернути увагу на те, що даний перерахунок не стосується осіб, які проходили службу у військових частинах ракетних військ стратегічного призначення та отримували надбавку за особливі умови служби та бойове чергування.

Записав Олександр АНДРУЩИШИН.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress