У ТЕМРЯВІ

Минулої неділі, 10 березня 2019 року, в селі Бартатів відбувся схід села. На порядку денному було декілька питань, зокрема – розгляд пропозиції виділення земельних ділянок під присадибне будівництво й об’єднання в одну територіальну громаду з Оброшином.

У той день з ранку пронісся буревій. Через це в селі не було світла. Слухання розпочали ще за видна, та односельці не встигли переконати один одного й до темряви. А коли стемніло, усі розійшлися думати ще…  до наступної неділі.

Як стало відомо, почалося усе за тиждень-два перед цим. Прибічники цього приєднання ходили по селі й повідомляли господарів про можливість об’єднатися з Оброшинською громадою. Називали переваги.

На схід села прийшло трохи більше 90 бартатівців. Представники від оброшинського люду повідомили, що планують об’єднати Оброшино, Ставчани, Конопницю, Басівку і ще якісь менші населені пункти, бо не хочуть відходити до Пустомитів, які планують об’єднатися зі Львовом. До бартатівців звернулися, бо їм, можна сказати, для повного комплекту, як цього вимагає законодавець, бракує 1000 осіб. А в Бартатові саме стільки й знайдеться. Тому людям й вирішувати, з ким об’єднуватися.

Бартатів, до речі, самодостатня сільська рада. Проте це не бралося до уваги. У процесі гострих виступів прибічників і противників присутні розділилися в думках. Прибічники нарікали, що Городок нічим не допоміг. До того ж сам (як хтось вирішив) відійде до Новояворівського району. То чи варта?

Противники навпаки нарікали, що їздити в Оброшино (саме там планується основна садиба) незручно. Дорога з села до цього населеного пункту, м’яко кажучи, дуже відрізняється від М-11 (міжнародної траси), якою сьогодні можна дістатися й до лікарні, й до інших служб. Та навіть та ж пожежна по “гостинци” доїде швидше.

В підсумку більше сорока було “проти”, більше тридцяти “за” і дванадцять “утрималися”. Решта взагалі не голосували.

З зали місцевого Народного дому люди виходили розгубленими. Після сходу села можна було почути й неголосні нарікання старших односельців: а загалом – чи в інтересах людини робляться усі ці перекроювання громад та районів, чи змінять вони щось?

Тотальне руйнування всього попереднього не замінить виконання існуючих законів… А, скоріше за все, змінить їх. Причому у гірший бік.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress