СКОРО ЗИМА. А ТЕПЛОТРАСА – СКОРО?

Холодні ранки нагадують про неминучість зими. З острахом про неї згадують сотні мешканців колишнього військового містечка біля с. Черляни (тепер вулиці Авіаційної райцентру). Літо проминуло у розмовах. На даний час швидкими темпами намагаються встановити індивідуальне опалення мешканці будинків №119, 120, 121, 121а. І то не всі! Решта місцевого люди з тривогою поглядають на котельню: чи запрацює? Днями вселило оптимізму те, що, за сприяння голови райдержадміністрації Ю.Візняка, привезли труби для монтажу наземної теплотраси біля прилеглих до котельні будинків. Та от станом на 22 вересня труби залишалися незадіяними. Які ж перспективи у Авіаційної? З таким запитанням редакція часопису “ТЕРЕНИ+” звернулася до першого заступника міського голови райцентру О.Будзина.

-Тривоги, – запевнив пан Олег, – жителів згаданого масиву не поділяю, бо знаю, що всі роботи з підготовки до опалювального сезону мають завершитися до 1 жовтня. Тобто отих 140 метрів труб буде змонтовано у наземну теплотрасу. Перевірено її на міцність. На завершенні котельня, де було замінено п’ять котлів на нові й відремонтовано чотири старих. Укладено, знаю, договір з ДК “Газ України” на постачання блакитного палива. Є всі дозволи для операторів котельні.

Вже розпочатий поквартирний обхід слюсарями будинкоуправління тих помешкань, в яких залишається система центрального опалення і тих, господарі яких перейшли на індивідуальне для складання актів про припинення нарахування коштів за тепло. До 10 жовтня плануємо повторний огляд. Нами виготовлена технічна документація на чотири згадані будинки на суму понад 250 тис. гривень, а також проплачено вартість труб для нарощування вентиляційних каналів на дахах цих будинків тощо. При цьому мешканці згаданих багатоповерхівок сплачують вартість облаштування об’ємнішого газогону. Так на зборах ми домовлялися. Отож, котельню ми запустимо. Будемо реагувати на можливі нюанси. Адже дехто з жителів самостійно робив “закольцовку”. Якщо не правильно, то можуть бути проблеми. Та про це стане відомо – щойно систему заповнять водою.

-Говорять про подорожчання вартості подачі тепла.

-У зв’язку із здорожченням вартості газу КП ”Управління будинками №2” підготувало пропозиції щодо зміни тарифів за опалення, погоджені із інспекцією з цін та антимонопольним комітетом. Тобто пропонується збіль-шити платню до 7,23 грн. за кв. м житлової площі (зараз – 5,31). Пропозиція подана на виконком для розгляду. Отож, рішення міськвиконкомом буде прийнято у найближчий час.

Відтак, на сьогодні я не бачу загрози зриву вчасного початку опалювального сезону на Авіаційній.

Олександр АНДРУЩИШИН.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress