ОБЛИЧЧЯ СЕРЕД КНИЖОК

Найочікуванішою порою кожної осені ось вже 17 років поспіль для книголюбів Львівщини і не лише є свято друкованого слова, коли Форум видавців скликає свої легіони. Традиційно у Палац мистецтв вже в перший день, 16 вересня, прийшло чимало шанувальників книги. Серед них відомі персони, знані автори та успішні видавці. Свято писемності з кожним роком стає все вишуканішим й перетворюється на масове видовище із запахом поліграфії, на яке ідуть читачі різних поколінь і навіть малечу тягнуть: хай звикає змалку! Адже Львів у вересні – стає книжковим ярмарком, на якому сере книжок – ось так запросто! – можна зустріти світову знаменитість чи… президента.

Леонід Кравчук, перший президент України, презентував свою книгу ”Одна Україна, єдиний народ” На прес-конференції він традиційно був багатослівним, але під час автограф-сесії навдивовижу мовчазний… За його автографом виструнчилася чимала черга. Під блиском спалахів Леонід Макарович був терплячий і хвацько ставив підпис.

Вислів: “Приїхали греки – привезли цитрину” якнайкраще підходив молодому автору Костянтину Греку, який, правда, замість цитрини ніс в народ силу свого слова, заманюючи все ж вільний люд гречкою…

Відсторонено усамітнений блукав серед стендів львівський Обсерватор – Юрій Винничук. Його твори можна було зустріти на різних стендах, але митець шукав, щось для душі.

Наш земляк, франкознавець, Роман Горак з притаманною йому мовчанкою патриція присів біля стенду зі своїми новими книгами, аби подивитися, чи не зникла бува цікавість до його творів, число яких росте як гриби після дощу. Франкіана Горака нескінченна, але письменник не перестає розширювати горизонти, на яких цьогоріч з’явився Василь Стефаник.

Молоденька мама не маючи на кого залишити немовля, вирішила не пропускати Форуму й заодно долучити з пеленок своє чадо.

Роман Лубківський не минає Форум жодного року. Навіть тоді, коли підводить здоров’я. Його кличе Муза…

Брати Капранови у Львові, як риба у воді. На 17-ий Форум вони підкотили на зеленому “Запорожці”, якого по-братньому називають зелений пес, як і своє видавництво.

Лесь

БУКІНІСТ.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress