НА ВИБОРАХ МЕРА ВЖЕ Є… ЛІДЕРИ

КОМІСІЇ ПОЧАЛИ ПРИЙМАТИ ДОКУМЕНТИ КАНДИДАТІВ

(оновлюється до 7 жовтня)

Станом на 30 вересня в Городоцьку районну територіальну виборчу комісії керівники та представники десяти парторганізацій подали для реєстрації документи зі списками кандидатів у районну раду в багатомандатному виборчому окрузі. Про це повідомив голова тервиборчкому Т.Окрепкий (на фото вгорі зліва). З’явилися документи й з партійними списками претендентів в Городоцьку міську раду, а також перших кандидатів у міські голови райцентру. Про що повідомила голова Городоцької міської виборчої комісії Л.Бєлякова (на фото внизу зліва).

Отож, Тарас Окрепкий повідомив, що документи квапливі представники почали приносити на реєстрацію 29 вересня. Першими подали списки у райраду партійці з РО Партії регіонів, за ними — УНП, далі – Пора, НРУ, “Батьківщина”, “Фронт Змін”, ПППУ, “Наша Україна, Народна партія та “Єдиний центр”. За словами пана Окрепкого, цей процес проходив без ексцесів, у спокійній обстановці. Значних зауважень до поданих документів не виявили. Відтак вже з 30 вересня реєструватимуть пропорційників. А вже з 1 жовтня прийматимуть документи кандидатів-мажоритарників. А до 15 жовтня мають утворити дільничні комісії.

Спокійно подавали документи партійні представники і в Городоцьку виборчу комісію. Голова комісії Л.Бєлякова повідомила, що на 30 вересня 11 парторганізацій подали списки кандидатів у міськраду. Першою, як і в ТВК, принесла папери парторганізація Партії регіонів, далі — НРУ, “Батьківщина”, Пора, УНП,”Фронт Змін”, ПППУ, “Наша Україна”, КПУ, “Єдиний центр” та Партія “Захисників Вітчизни”. Пані Людмила пригадала, що 29 вересня вже о дев’ятій ранку біля порогу міської комісії зібралися кандидати у міські голови. Першим ступив за поріг з документами С.Кудляк від “Батьківщини”, за ним — М.Савка від “Нашої України”, І.Саган від КУН та Я.Калінчук від Партії регіонів.

Для чого такий поспіх? Резон є. Так, пан Окрепкий повідомив, що відповідно до діючого законодавства про місцеві вибори, черговість розміщення у бюлетені назви партії чи прізвища кандидата у міські, сільські чи селищні голови залежатиме від порядку поступлення документів. Отож, ті, хто хотів бути в числі лідерів у бюлетені, поспішили в першу чергу. Та час ще є. Адже приймати документи комісії будуть до 6 жовтня включно.

Олександр АНДРУЩИШИН.

Фото автора.

PS.У другій половині дня, 30 вересня, документи для реєстрації в кандидати на міського голову Городка приніс у комісію А.Хома від Партії “Захисники Вітчизни”. Після вихідних, 4 жовтня, подав документи кандидат на мери від “Сильної України” Р.Паращич. У першій половині дня, 5 жовтня, документи для реєстрації кандидатами на посаду міського голови райцентру подали С.Палюх від Християнсько-демократичного союзу та Ю.Дунас від партії “Відродження”. В останній день подачі документів для реєстрації, 6 жовтня, в міську виборчу комісію приніс документи О.Тимочко. Проте йому в прийомі документів було відмовлено. Як пояснила (приблизно о пів на дев’яту вечора) у телефонній розмові редакції “ТЕРЕНИ+” голова цієї комісії Л.Бєлякова , пан Тимочко приніс документи для реєстрації кандидатом на посаду мера та в депутати. Оскільки діючим законодавством такі дії заборонені й з огляду на те, що в час, що залишився до припинення прийому документів, не можливо організувати проведення повторної конференції, аби виправити казус, – комісія відмовила О.Тимочку. Так аргументувала свої дії голова комісії. Чи змириться з таким рішенням сам пан Орест – покаже час.

Поміж тим вручення посвідчень кандидатів відбулося о 18,00 7-го жовтня. Прийшли не всі, але ті, що були (на фото внизу), виглядали впевнено. Особливо М.Савка.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress