ОФІЦІЙНО ПРО… НЕОФІЦІЙНЕ

В колишньому військовому містечку біля села Черляни, а тепер на вулиці Авіаційній міста Городок триває ліквідація місцевого комунального підприємства “Управління будинками №2″ і оформлення на його базі дільниці, підпорядкованій городоцькому КП “Міське комунальне господарство”. Реорганізація викликана тим, що значна (і більша) частина житлового фонду перейшла на баланс ОСББ., а це – 19 багатоповерхівок. 15 будинків не створювали об’єднань співвласників, тому залишилися на обслуговуванні новоствореної дільниці. Попри різні форми господарювання що одним, що іншим – довелося відтепер платити більше. В ОСББ – чи не удвічі, бо зараз платять як легально (на рахунок), так і ні (готівкою). Хоча для ОСББ дільниця надає і готова надавати офіційні послуги. Про це розповіла начальник дільниці МКГ Наталія Перевертайло (на фото).

- Попри те, – розповідає пані Наталя, – що 19 будинків утворили ОСББ і відійшли, з керівними органами деяких будинків є укладені договори, зокрема з багатоповерхівкою №114 – на обслуговування нашими електриком та сантехніком, з №57 – на двірника та електрика, з №107- на двірника, електрика та сантехніка, з №40 – на електрика, двірника і сантехніка, з №41 – на електрика і сантехніка, з №56 –електрика, сантехніка, двірника і з № 119 – на електрика і сантехніка.

- Це - офіційно.

- Так, офіційно. За домовленістю година праці двірника коштує 33 грн., сантехніка і електрика 36 з копійками.

В договорі вказується, скільки разів на тиждень прибиратиме двірник. А от виклик сантехніка та електрика відбуватиметься за потреби. В кінці місяця усі ці послуги звіряються і складається акт виконаних робіт і нами виставляється рахунок тому чи іншому ОСББ.

- Пані Наталю, скажіть, вам відомо, що в інших будинках послуги надаються вашими працівниками неофіційно. І розцінки інші.

- На жаль, так. Ну, вони йдуть у неробочий час… Звичайно це не виправдання. Загалом, щоб усе узаконити – ініціатива повинна йти від голів ОСББ. Вони повинні потурбуватися, щоб було офіційно.

Ми даємо документ, за яким перед будь-якою організацією можна звітувати. Чи якась перевірка, чи що. Голова ОСББ має документ, куди пішли кошти. А не на ліво… дала сто, а записала двісті. То таке.

- А відомо про бухгалтерів?

- Усі наші дівчата неофіційно обслуговують будинки. Це факт! Нам це відомо. Звичайно – це ненормально. Працюють тут віддавна і можуть працювати офіційно. Але є нюанс.

- Ви послуги бухгалтера теж надаєте?

- Ні. Річ у тому, що після реорганізації бухгалтерів на дільниці не буде. На даний час справа виглядає так. До завершення ліквідації будинкоуправління ще залишаються бухгалтери на місці. А далі – їх не буде.

Скажу відверто, я за нормальну співпрацю з об’єднаннями на офіційних засадах.

- Дякую, пані Наталко за відвертість. Хотілося б також почути офіційні думки з цього приводу й очільників міста та району і не лише.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress