18,5 КГ РИБИ НА ЛЬОДУ

Минулої неділі, 7 березня, на ставі у селі Долиняни рибалки з Городоцької райради УТМР зібралися на змаг із зимового спортивного рибальства. На турнір з первинних осередків приїхало 11 команд та спортовці-рибалки одинаки. Отож, були лідери і в індивідуальному заліку, і в командному. Того дня з-під криги лицарі гачка та наживки витягли 18,5 кілограмів риби. Переможці ж повернулися з льоду ще й з призами райради. Головував у суддівській колегії очільник ЛОО УТМР Р.Угляр.

Як повідомив голова Городоцької райради УТМР Р.Фостяк, на лід учасники змагань вийшли о 9.30. Причому найпершими свою майстерність показували капітани гуртів, до яких, до речі, входило по три рибалки. Отож, на самому старті очільникам випало виборювати першість, показуючи спритність та вдачу. Адже їм пропонувалося у найкоротший термін першими витягнути рибку із-під криги.

Ото було хвилювання!

Та повезло капітану однієї з трьох городоцьких команд, що змагалися на льоду в Долинянах, Б. Дунасу, який вже за хвилину витягнув з ополонки карасика. До слова, ловили команди на одну вудку з мормишкою. В якості наживи в основному використовувався мотиль.

- У подальшому, – продовжує розповідь пан Роман, – команди розійшлися ставом. Якихось обмежень щодо положення чи місця не було. Практично рибалки розсілися по всьому периметру водойми. Кожен визначав сам місце вудіння. Та коли в одному з кутків ставу почав клювати більший карасик (понад 200г) радіус вудіння звузився. Благо лід був тридцятисантиметровий. Ніякої небезпеки. Хоча ми слідкували, аби лунки не свердлили ближче п’яти метрів одна від одної. Щоправда, дошкуляв поривчастий вітер зі снігом. Та ці сюрпризи природи не завадили змаганням, які тривали до 12.30.

За цей час найвправніші встигли спіймати чимало плітки, окуня, йоржа, ротана та карася. Були випадки, коли на мормишку потрапляла й крупна риба. На жаль, витягнути якусь із них рибалкам не вдалося. Та саме такі трафунки піддавали загального азарту. Особливо юним рибалкам (на фото). В підсумку визначилися й переможці.

Перше місце посіла команда з Городка, капітан Р.Муха, яка в командному заліку спіймала 3.158 кг риби. Слідом за ними йшли рибалки з мавковицького гурту під орудою М.Фостяка, які витягли з-під криги 2,937 кг, а третіми – з виловом у 2,614 кг – замкнули трійку призерів повітненські рибалки на чолі із А.Телюком. В індивідуальному заліку відзначився городківчанин В.Годій, який спіймав трофеїв на 516 г.  А найбільший екземпляр – карася на 244 г – витягнув того дня В. Гук з долинянського первинного осередку.

Традиційно у кінці турніру рибалки зварили юшку у 30-літровому казані, яку й висьорбали під шкребіт черпака.

Усі залишилися задоволеними. А три перші команди в повному складі ще й отримали цінні подарунки: карбонові зимові вудки, ящики для зимового вудіння, садки, жилки, мормишки…

Велика подяка власнику Долинянського ставу В.Калині, який люб’язно дозволив провести змаг на цій чудовій водоймі, яка тішить рибалок як влітку, так і взимку.

Записав Лесь РИБАК.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress