ЗУПИНКА… НА ВИМОГУ

З 24 грудня 2012 року міське маршрутне таксі №161 сполученням “Городока –Черляни” обмежилося чотирма зупинками, хоча до цього мало, як мінімум, на одну більше. Власне скасована зупинка була дуже зручна для тих мешканців колишнього військового містечка, котрі возили дітей в дитячий садочок “Барвінок”. Новація тижневої давнини багатьом видалася як не обґрунтована. Люди почали нарікати. І першими, хто прийняв удар, виявилися водії пасажирського транспорту, нарікання адресуються й владі.

Водії відповідальність з себе знімають, адже за наказом державтоіспекції їх штрафують за зупинки у невстановлених місцях. То чи є резон їм наражатися на неприємності. Особливо після ДТП, в яку 161-ша маршрутка потрапила минулої неділі (23-го, саме у пік ускладнення погодних умов на дорозі).

Водіїв можна зрозуміти. Але пасажири з дітьми відтепер приречені долати втричі довший відтинок до виховної установи. Який вихід? Розібратися редакція часопису “ТЕРЕНИ+”, спробувала, взявши коментар у начальника ВДАІ Городоцького райвідділу міліції Ярослава Мокринського та першого заступника міського голови райцентру Івана Проця.

- З початком ускладнення умов на дорозі, – пояснив начальник ДАІ (фото вгорі), – ми отримали з області лист, в якому перед нами поставлені вимоги профілактики й запобігання дорожньо-транспортних пригод на шляхах району через погіршення погодних умов. Були дні, в які ми просто забороняли рух будь-якого транспорту, зокрема – пасажирського, через повне обледеніння проїжджої частини. Попри це ми не могли повністю заборонити сполучення між населеними пунктами, адже люди доїжджали до місця праці тощо.

Проте дорожня пригода за участі маршрутного таксі № 161 сталася у неділю і саме через зупинку у необладнаному для неї місці. З огляду на це нами прийнято рішення – заборонити подібні зупинки, про що повідомлено перевізника. Тобто ми будемо реагувати на порушення з боку водіїв “маршруток”. І триватиме це доти, допоки місця під необлаштовані зупинки не будуть обладнані за Правилами дорожнього руху, згідно з якими мають бути кармани не менше півтора метри від лінії завершення дорожнього покриття. А це компетенція органів місцевого самоврядування.

- Якщо говорити про відстань між зупинками, – зазначив заступник мера Городка І.Проць (на фото вгорі), – то вона не повинна перевищувати 1,8 км. Тобто встановлені зараз – повністю відповідають нормативним вимогам. Чи є незручності? Можливо. Але нам про це невідомо, позаяк ніхто з мешканців Авіаційної в міську раду не звертався. Зрозумійте, ми не можемо ось так просто встановлювати зупинки, адже хтось буде задоволений, а хтось може й скаржитися. Мовляв, чому біля мого двору зробили зупинку.

Проте міська рада шукатиме оптимальне рішення. Але після того, коли будуть звернення мешканців, заяви яких розгляне виконком і прийме рішення. Це й буде для нас керівництвом до дії. І лише за умови, якщо будуть на це кошти.

Отож, шановні мешканці Авіаційної, якщо потрібна зупинка – вимагайте у письмовій формі її обладнання в зручному для вас місці. Адже щойно після цього виконком розгляне таку пропозицію.

Записав Олександр АНДРУЩИШИН.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress