ЗА 100 ДНІВ – ТИСЯЧА І ОДНА СПРАВА

АБО ДЛЯ ЧОГО ГОЛОВІ РДА ДЕПУТАТСЬКИЙ МАНДАТ

Розмова з головою Городоцької райдержадміністрації Ю.Візняком (на фото) відбулася напередодні перших ста днів його керівництва, які, до речі, співпали із виборчими перегонами. Тому в діалозі ми торкнулися як аналізу злободення, так і перспектив майбутнього волевиявлення. Розпочинаючи бесіду, запропонували голові назвати п’ятірку найнагальніших питань, яким він приділяє на даному етапі максимум зусиль. І ось що з цього вийшло.

- Ви спитали,- розмірковує Юрій Ярославович,- а я одразу пригадав проблему теплопостачання вулиці Авіаційної райцентру, хисткість водопостачання Городоччини, невирішеність питання збору та складування тих же твердих побутових відходів, потребу підтримки сільгоспвиробника, розмежування земель державної та комунальної власності, добудова Городоцької ЗОШ №5 та Комарнівської, будівництво навчального закладу в Суховолі, неврологічного відділення в райцентрі; програму популяризації Городоччини…

- Перепрошую. Я розумію, що список нагальних питань чималий. Давайте зупинимося на деяких з них.

- Будь ласка. От хоча б поговоримо про городоцький анклав. Хід робіт із підготовки Авіаційної до опалювального сезону щоденно в мене на контролі і не лише. Адже намагаюся використати свою посаду для того, аби якнайшвидше розв’язати цю проблему. Відтак – посприяв у завезені необхідного метражу труб для наземної теплотраси на суму біля 300 тис. грн. Усі роботи проводяться у борг під моє чесне слово. Маю надію, що ці кошти вдасться повернути з бюджету області. 52 тисячі знайшов для закупівлі труб більшого діаметру, що потрібні для зовнішних газогонів на чотирьох будинках, що переходять на індивідуальне опалення. Своїм розпорядженням зобов’язав перевірити у цьому мікрорайоні усі комини, підвальні приміщення та встановлення каналізаційних люків. Я нарахував, що там бракує 16 люків! Загалом часто буваю на Авіаційній і бачу, що там непочатий край роботи… Хоча, вважаю, що цей мікрорайон міг би бути зразковим! Просто треба бачити негаразди, чути людей і робити щоденно кропітку працю. До слова, днями встановимо там дитячий майданчик. Мікрорайон густонаселений і з найбільшим числом новонароджених у районі. Про це треба також пам’ятати.

- А щодо хисткості у водопостачанні Городоччини…

- На жаль, Городоцьке ВКГ має дуже великий борг перед “Львівводоканалом”. Ця проблема неврегульована. Пригадуєте, нещодавно нам перекривали подачу води. І ця ситуація може повторюватися довго і нудно. Мені знову доведеться просити голову ОДА В.Горбаля втрутитися. Але так не може тривати вічно. Треба повертати заборгованість…

- Крім цього, є проблеми із сміттєзвалищем. Як вирішити цю дилему?

- В цьому напрямку роботи розпочаті. На даний час РДА спільно з міськрадою Городка домовлено про закупівлю 100 контейнерів для збору твердих побутових відходів по місту. Половина з них буде використовуватися для роздільного збору – пластик, папір, скло. Є згода про визначення чотирьох місць в райцентрі, де будуть збиратися виключно будівельне сміття.Тобто зараз використовуємо нагоду вивозити непотріб за межі району.

Паралельно за сприятливих умов приводимо діючий полігон до санітарних норм. У подальшому готуємо широке обговорення з усіма зацікавленими можливого місця під новий полігон відходів, який буде зроблений за всіма вимогами і в безпечному місці.

- Пане голово, проблем вочевидь багато, а на часі вибори. Знаю, балотуєтеся знову в обласну раду. Поясніть, для чого вам ще й цей клопіт?

- Дісно кандидуватиму в облраду. До речі, зареєстрований по Городоцькому одномандатному окрузі від УНП. Для чого ще цей клопіт? З досвіду роботи знаю, яке велике значення має особиста присутність в обраді керівника одного з районів. Адже статус депутата позитивно впливає для вирішення соціально-економічних питань території. Зрештою, хто краще, ніж голова РДА, лобіюватиме інтереси району на обласному рівні?! Звичайно, це непросто. Але якщо хочеш щогось досягти – треба встигати скрізь. Тому балотуюся.

- Дякую, і хай вам щастить!

Олександр АНДРУЩИШИН.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress