МЕРІЯ ШАНТАЖУЄ АВІАЦІЙНУ

Робиться це руками будинкоуправління №2, керівник якого, не чекаючи висновків проектантів, вже облаштував автономне опалення в квартирі свого тестя й в розклеєних оголошеннях спонукає інших, але тільки спонукає, адже дозволів ще ніхто не давав. У людей такий алярм міського депутата викликає обурення: чому йому можна, а нам ні? Не всі ж так розуміють демократію як пан Кудляк!

Ці оголошення (на фото) тижні два-три тому з’явилися на вхідних дверях під’їздів по вулиці Авіаційній (колишнє військове містечко біля с.Черляни), в яких зокрема йдеться про те, що “місцева котельня зупинила свою роботу й з настанням опалювального сезону працювати не буде”… І це при тому, що не всі мешканці мікрорайону готові за один сезон викласти біля 20 тисяч грн. для облаштування індивідуального опалення. Хоча в цьому оголошенні йдеться про те, що “90 % мешканців вул. Авіаційної виявили бажання влаштувати в своїх квартирах індивідуальну систему опалення”. Насправді ж 90-відсоткову згоду виявили жителі щойно чотирьох з 13-ти панельних багатоповерхівок, а мешканці трьох будинків у повному складі не згодні на новації! Крім цього, на даний час не вирішено питання теплопостачання двох шкіл, дитячого садочка та амбулаторії…

Правди ради слід зазначити, що загалом відмовитися від (підкреслюю) неекономної котельні хочуть усі. Людям набридло платити шалені гроші за тепло, якого взимку ніхто не відчуває роками. Цьогоріч торішня халатність того ж управління будинками №2 призвела до паралічу системи центрального опалення. Люди мерзли, мітингували. В запалі емоцій вимагали дозволів на встановлення автономного опалення й в панельних будинках. Почали збирати заяви, проводити зустрічі з міськими урядовцями… Та з кожним наступним обговоренням запал вщухав, адже найскромніші підрахунки показували - наскільки не підйомною стає реальна сума такого переходу. Дехто почав забирати раніше написані заяви.

Отож, з настанням весни людські пристрасті вщухли. Та от бажання міської влади Городка скинути з себе клопіт з опалення мікрорайону навпаки почало прогресувати. Тому то й з’явилися ось такі “оголошення-страшилки” і навіть безвідповідальні дії з встановлення автономної системи без дозволу газовиків тощо. Хоча влада райцентру мала б тримати цей процес під контролем й робити усе, аби він був не таким болючим для більшості мешканців Авіаційної. Зокрема робити переведення не за один сезон, а як мінімум за два-три. Зрештою, таку пропозицію висловили й незалежні проектанти (на фото: зліва внизу їх висновки).

Та мерія стала на шлях шокотерапії. Частково це підтвердив й міський голова І.Саган, який пояснив, що рішення про перехід на індивідуальне опалення остаточно буде прийняте до кінця травня. Саме в цих межах проектанти повинні закінчити свої підрахунки. Тоді й стане відомо скільки, крім витрат з встановлення, треба буде доплатити з кожної квартири за техумови газовиків та їхнє переобладнання газогонів… Тоді ж й буде прийматися рішення, чи закривати цього року котельню, чи ні! Мер двома руками “за”. На його думку, меншість має прийняти бажання більшості. Та чи є така більшість?!

Отже, мешканцям Авіаційної є над чим подумати. Замислитися повинна й міська влада: чи виправдано травмувати людей такими оголошеннями?!

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress