РАЙОННИЙ РУХ ОНОВИВСЯ

ІДЕАЛИ Ж ЗАЛИШАЮТЬСЯ, ЩО Й 20 РОКІВ ТОМУ

Відбулося це минулої неділі, 7 лютого. Саме цього дня на загальні збори чи то звітно-виборну конференцію прибуло чимало партійців. З-поміж великої кількості старожилів райорганізації було помітно й доволі молодих облич. Як згодом зазначали доповідачі, районний Рух оновився на 2/3. Головно завдяки молоді, що поповнила рухівські лави.

Керівні посади довірили обійняти теж активним та енергійним. Відзначили грамотами та подарунками ветеранів. Ввели посаду почесного голови райорганізації, а також виключили з партійних лав колишнього очільника п. Коржинського.

У роботі конференції взяв участь член Львівського крайового проводу НРУ, координатор по Городоцькому району С.Шеремета.

Власне, даючи коротку довідку про стан справ у Русі в цілому та на Львівщині зокрема, пан Святослав повідомив, що через президентські вибори й різне ставлення рухівців до кандидатів на посаду Гаранта в окремих обласних організаціях Народного Руху України виникли протиріччя, які не оминули й районні ланки. Хтось хотів підтримувати Тимошенко, а хтось – Ющенка. Як результат, партійні лави (де частково, а де й повністю) почали залишати прихильники діючого Гаранта. Та в подальшому ситуація стабілізувалася. Хто хотів – вийшов, хто вирішив не зраджувати рухівським засадам – залишився. На Львівщині на даний час перереєструвалися всі парторганізації, крім жидачівської та трускавецької. Останнім часом Рух активізувався. Поповнені молодими партійцями парторганізації підтверджують свою боєздатність, сповідуючи ті ж ідеали, що й старші соратники 20 років тому.

Багато цікавих сторінок з історії створення Руху на Городоччині розповів перший голова райорганізації О. Андрущишин, який назвав НРУ – домінантою серед партій. Він згадав усіх фундаторів місцевої організації, більшість з яких була присутня в залі. Власне, грамотами та подарунками того дня й вшанували ветеранів-рухівців, зокрема: О.Андрущишина, О.Коморник, Г.Алексевич, Б.Поповича, С.Митюка, Б.Савчина. А Ореста Васильовича Андрущишина (першого голову районного Руху й активного фундатора його створення на Городоччині) ще й удостоїли посади – почесний голова райорганізації. По тому ж перейшли до обрання керівних органів Городоцької РО НРУ. Відтак на посаду голови було висунуто єдиного кандидата – керівника управи райорганізації – Вікторію Михайлівну Каралюс, котра одноголосно й була обрана очільником рухівців району. Заступниками пані Вікторії теж одностайно обрали І.Холявка та О.Батюкевича. Оновився провід райорганізації тощо.

У своєму вступному слові п.Каралюс наголосила на тому, що Рух в районі не припиняв своєї діяльності попри розкол. Свідомі партійці не могли допустити зникнення легендарної партії на Городоччині. Тому одразу ж після демаршу частини рухівців розпочалася перереєстрація членів і підготовка до проведення звітно-виборної конференції. Паралельно в районі від Руху діяв штаб з виборів президента, задіювалися молоді сили для агітаційної роботи. Окреслила пані голова й своє бачення розвитку парторганізації. Рух має повернути втрачені позиції. Відтак працюватиме по-новому, із використанням методів кращого менеджменту, технічних можливостей. Двері Руху відчинені для всіх ідеологічно близьких краян, зокрема тих, хто залишив лави. Ставку ж робитимуть на активних, зокрема молодь. Готові рухівці до співпраці й з іншими партіями. Є здорові амбіції й на майбутні вибори до органів місцевого самоврядування.

Андрій ПОЛЕВИЧ.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress