ПІЛЬГИ: НЕДОПРАЦЮВАННЯ ЧИ ПЕРЕЖИВАННЯ

Нововведення для пільговиків та субсидіянтів , що розпочалося у жовтні минулого року, щойно в січні поточного почали діяти. Та от ще не для усіх. Відтак пільговики поділилися на тих, хто вирішив оплачувати квитанції, і тих, хто понадіявся на державу й очікує, що все вирішиться автоматично, як обіцяють чиновники. Та наразі не задоволені не ті, не ті. Бо хто взявся одразу платити, той ось вже три місяці плюється щойно приходять квитанції і на державу не надіється… наразі. Хто ж не оплачував й надалі отримує платіжки, в яких щомісяця суми все більше лякають. Люди переживають. Що ж буде далі? Ставлять собі запитання ті й ті.

В управлінні соціального захисту черги з ранку й до вечора. Усі мають питання. Щоб щось з’ясувати, не рідко треба простояти зо дві години в черзі. Це неприємна процедура. Стоячи в черзі, можна почути і “комплементи” творцям нововведень.

Чому система, яка виглядала досить прогресивною, створила стільки проблем? На це запитання ще доведеться дати відповідь. А от який механізм вже діє, ми поцікавилися у працівника районного відділення Ощадбанку Андрія Хамика.

- Для громадян на готівковій формі, – пояснює пан Андрій, – яким в січні почали надходити кошти на рахунки, відкриті у відділеннях Ощадбанку, все виглядає просто і зрозуміло. Приміром, пенсіонерам почали в січні приходити кошти разом із пенсією. Тобто вони отримують пільгу чи субсидію там само, де й пенсію. Надходять кошти й на заздалегідь відкриті рахунки не пенсіонерами. Трохи інакше з тими, хто продовжив отримувати державну підтримку в безготівковій формі.

На цій категорії зупинимося детальніше. Багатьом рахунки відкрили із запізненням. Тому і кошти поступали із запізненням. Та гроші з’явилися. Про їх надходження можна переконатися на сайті Ощадбанку. Багатьом приходили СМСки про те, що запрацював портал клієнта. Певно вже не один побачив що й до чого. Та дехто з пільговиків бачить запис “Не сформовано”.

Що це означає? Справа у механізмі. А діє він так. Надавачі послуг: комунальні господавства, управителі та ОСББ з жовтня місяця мали укласти з Ощадбанком договори. І відповідно до цих угод (за надходження коштів на рахунок пільговика), вони отримують суми за надані послуги з 18 по 21 число кожного місяця. А от хто не уклав з нами угоду, той коштів не отримає. Чи повинен пільговик переживати? Ні. Це не їхні питання. Всі зацікавлені організації були попереджені заздалегідь. Угода – кошти. Сьогодні такий механізм. Тож організації та ОСББ повинні поспішити з укладенням договорів. І система працюватиме.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress