ПОЛІТИЧНЕ МАЙБУТНЄ… З “ДУШКОМ”

ЧЕРЕЗ ДУЖЕ СЕРЙОЗНИЙ ВИКЛИК ЗІ СМІТТЯМ

В тиждень з одного лише міста Городка фірма “Аве-Львів” вивозила 690 кубічних метрів твердих побутових відходів. Це — 7-8 десятитонних авт. Так було до форс-мажору. Зараз з райцентру можуть вивести щойно одну спецмашину, якщо із кимось домовляться про захоронення відходів за межами району. Про це повідомив головний спеціаліст відділу збуту ТзОВ “Аве-Львів”, представник фірми в Городоцькому районі, городківчанин Василь Павлюк (на фото).

-Пане Василю, чую вам зараз видзвонюють люди, нарікаючи на скупчення сміття. Є така проблема. Напевно ведуться розмови на всіх рівнях. Яка перспектива відновлення нормального вивезення сміття?

- Відверто кажучи, не знаю, хоча – перспектива проста. Буде знайдене місце для складування чи захоронення відходів – тут-таки почнемо вивозити. А не буде знайдено – не вивозитимемо.

- Якщо ви не вивозите сміття, як буде проводитися оплата?

- За травень місяць ми надали повністю послуги. Відповідно людьми має бути оплачено. На жаль, бачимо, що платежі впали. Можливо люди думають, якщо не вивозять, то й платити не будемо. Такий підхід абсолютно неправильний. Адже коли ситуація виправиться, то в нас не буде за що возити. Тобто грошей не буде навіть, щоб заправити сміттєвоз. Тому люди мають розуміти, що за травень треба заплатити.

А як буде в червні, то побачимо. Моя думка така, рано чи пізно ми все рівно вивеземо відходи, тому нам треба буде заплатити за цю послугу. Кажу так, бо на даний час крім нашої фірми, ніхто у районі не займається цим питанням. Тобто чи у червні, чи у серпні – мешканцям району все рівно доведеться заплатити. Я не можу відповісти зараз, що буде через місяць, адже надіюся, що рішення буде знайдено швидше.

- Є такі надії?

- Надія, як то кажуть, вмирає остання. На даний час найскладніша ситуація з Городком. Адже визначене виконкомом Городоцької міськради місце для тимчасового складування знаходиться на людських паях і дорогу до звалища перекрито насипами з викорчуваного матеріалу. Туди машина не заїде, бо воно недоступне.

- Альтернатива? А що говорять у міській раді?

- На жаль, там рішення, як у тих страусів: голову запхати у пісок, не приймати ніякого рішення. Натомість обмежуються зверненнями до районної і обласної ради, до держадміністрацій. Мовляв, знайдіть нам ділянку, куди вивозити. Оце рішення депутатів міської ради.

Дуже дивна позиція. Вони чомусь переконані, що це проблема нашої фірми. Але, ні. Наше завдання – зібрати і вивести. Їхнє виділити земельну ділянку.

За великим рахунком – це проблема усіх.

- А вивезення в інші райони?

- Говорити можна, але якщо Городок не хоче своє сміття приймати. То що говорити про інші райони. Чому вони мають приймати наше сміття. Чому усі хитрі такі.

Тут дехто з депутатів радить нам везти сміття у Київ, Житомир. Чого ми повинні туди вести?!

Звичайно ми можемо вести. Але тарифи зростуть. Чи готовий виконком змінювати тарифи? Усі заховали голови у пісок. Депутати не хочуть ризикувати. Фактично влада самоусунулася. За великим рахунком ми маємо дуже серйозний виклик. Ніхто не візьметься прогнозувати, що буде далі. Та навіть за таких умов ми свою роботу зробимо. Визначте місце!

- Можете запропонувати якийсь варіант?

- Вихід завжди можна знайти. Треба шукати, а не боятися за своє політичне майбутнє. Ніхто не шукає, киваючи на нас.

- Пане Василю, а чи готове “Аве-Львів” взяти й обслуговувати якийсь полігон на території району?

-Якби нам виділили земельну ділянку, яка відповідає потрібним параметрам під полігон ТПВ, то ми готові його взяти й обслуговувати, облаштувавши, як того вимагає законодавство.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress