ПЕРШІ КРОКИ… НА ВИМОГУ ЧАСУ

14 жовтня – у День захисника України – в Городку відбулося урочисте відкриття відновленого військового комісаріату. За десять останніх років бездумних реформ у військовій сфері ми ледве не втратили військо. У масштабах району її видимі наслідки – територія установи невиправдано змаліла. Та оптимізму у військових наразі не бракує. Це було помітно під час знайомства з новопризначеним очільником, який стисло розповів про себе та перші кроки.

Військовий комісар Городоцького райвійськкомату підполковник Дубовой Андрій Володимирович (на фото) народився 13 липня 1972 року в місті Києві. Закінчив Київський військовий інститут управління та зв’язку у 1994 році. До 2003 року проходив службу на Яворівському полігоні. 2003-2005 навчався в Національній академії оборони України теж в столиці. Після закінчення проходив службу у Львівському обласному військовому комісаріаті. З 30.09.2015 призначений військовим комісаром Городоцького РВК. Одружений. Проживає у Львові.

- У облвійськкоматі, – розповів офіцер, – був начальником відділу подачі мобілізаційних ресурсів. Це – рівнозначна посада. Єдине – доводиться доїжджати. Становлення комісаріату займає багато часу. Якщо треба, то й ночуємо. Тобто працюємо цілодобово.

- Відновлений військкомат, але на менших площах. Не тісно?

- Затісно.. На час функціонування в недалекому минулому Городоцький військовий комісаріат був зразковий в області. Відтоді минуло багато часу і відбулися зміни, зокрема в масштабах займаних приміщень. До розформування військкомату у 2005 році він займав великі приміщення, була контрольована зона. Згодом усе це зникло. Приміщення відійшли під інші установи та організації. Залишалася лише призовна дільниця. Власне завдяки цій дільниці місце під відновлений військкомат було само собою визначено. За тією ж адресою – місто Городок, вулиця Львівська,3.

- До речі, на початках планувалося в іншому місці відновлювати військкомат?

- Так, спочатку ми зверталися у Міністерство оборони з листом, коли шукали приміщення. Тоді ж розглядався варіант колишнього рембату, майно і територія якого перебуває надалі у підпорядкуванні Міністерства оборони. Натомість отримали відповідь, що за нормативними документами військкомати повинні забезпечуватися приміщеннями з фондів місцевих органів влади. Тоді ж звернулися до райдержадміністрації, районної та міської рад. Відбулася сесія, на якій визначено які приміщення відійдуть під відновлений комісаріат.

- Допомогли з ремонтом?

- Передані приміщення були, м’яко кажучи, у непривабливому стані. Відтак був зроблений ремонт силами самих військовослужбовців. Ми ж обладнали робочі місця і от – працюємо.

- А яка перспектива?

- На даний час міська рада передала нам щойно частину приміщень. В перспективі обіцяють, що буде передано ще декілька приміщень або ж побудовано невеличкий корпус для організації роботи комісаріату. Відтак – сподіваємося.

На даний момент, бачите, в кабінетах тісняться по двоє-четверо працівників. Загалом ми не претендували на всі приміщення, які колись займав військкомат. Штат – невеликий. Але за умов воєнного стану – штат має бути більший. То чи достатньо буде площ? Це питання залишається відкритим. Загалом, кажу, сподіваємося на розуміння органів місцевої влади. Наразі є тісна співпраця. Слід згадати, що нарешті до військових повернулися обличчям. Це – тішить. Маємо запевнення. Очікуємо після виборів конкретних дій влади. Фактично всі ці моменти вже обговорені.

- Штат працівників дозволяє нормально функціонувати?

- Так. У нас є військові, з яких троє учасники АТО. Решта – цивільні. Вони мешканці райцентру. Їх добором займалася конкурсна комісія Львівського облвійськкомату. Як працюватимуть – побачимо. Загалом робота організована з 30 вересня і з 1 жовтня ми приступили до завдань за призначенням. Ми вже понад місяць ведемо прийом громадян. Прийняли картотеку призовників і військовозобов’язаних з колись об’єднаного Пустомитівсько-Городоцького військкомату. Зараз ведуться роботи з уточнення даних.

Відверто кажучи, багатьом працівникам доводиться навчатися, бо багато з них прийшли до нас в штат з інших сфер і вони не були пов’язані з роботою у військкоматі. Тобто триває процес становлення. Але вже зараз усі відділення функціонують.

- Як справи з призовом?

- Усі знають, що осінній призов був відтермінований до 1 листопада. Це зроблено для того, щоб молодь мала можливість проголосувати. З 2 листопада ми готові вже відправляти перших призовників, згідно з рознарядками. Зараз триває робота з військовими обліковцями, на котрих покладено чимало завдань, зокрема і роз’яснювальна робота. Вони мають пояснити людям, що ніхто із строковиків не служитиме у зоні АТО. Такими є наші перші кроки.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress