ЗА МОВЧАЗНОЮ ЗГОДОЮ

Сьогодні, 24 січня 2014 року, на віче в Городку було обрано членів Народної ради Городоччини. В цьому заході брала участь депутат Львівської облради О. Байко.

Власне під її проводом учасники зібрання обійшли місцеві осердя силових структур, з метою їх попередження про неприпустимість каральних дій проти мітингарів. У свою чергу очільники міліції, СБУ, суду та прокуратури, можна сказати, запевнили громадськість у лояльності до народу. Аналогічно з народом була й голова РДА О.Дунас. Проте у відставку, про яку її просили активісти, вона йти відмовилася. Мотивуючи свою позицію турботою про людей, які за складання нею повноважень можуть залишитися без зарплат та пенсій. Вмовляння й вимоги зробити цей політичний крок не примусили пані голову змінити позицію, аж до завтрашнього дня, коли, за її словами, вона має й визначитися, розібравшись з невідкладними документами.

Під адміністрацію прибув й депутат облради, колишній голова Городоцької РДА Ю.Візняк, який зазначив, що завтра обласна рада визначиться зі складом виконкому. А відтак пропонував не торпедувати ситуацію й дочекатися рішень на обласному рівні.

Про доцільність тиску ми поцікавилися у координатора штабу спротиву району, тепер вже й члена місцевої Народної ради Андрія Хамика (на фото).

- У Львові, – пояснив пан Андрій, – було прийнято рішення зачинити кабінети адміністрації з понеділка, і оголосити народну владу. Та громада вирішила зробити це сьогодні. Чи є потреба? Ми будемо вимагати, щоб голова адміністрації склала свої повноваження як представник Януковича, написала заяву за власним бажанням. Підтвердила, що не може виконувати функції бандитського режиму. Так, на віче вона оголосила, що з народом. Можливо нічого поганого вона і не зробила, але представляє диктатуру, котра зараз чинить тиск і вбиває наших співвітчизників. Тому, якщо вона має гонор і є людиною чесного слова, то має вийти з структури, що представляє президента і його команду.

Кого я бачу на цій посаді? Мені важко сказати. Сьогодні на віче висувалися кандидатури депутатів обласної ради О. Байко та В. Сагана. Щоправда, не всі згодні з їхніми кандидатурами. Тому про когось конкретно, про якісь персоналії можна буде говорити після обрання керівного складу районної Народної ради. На мій погляд, і скоріше за все цей орган очолюватимуть співголови.

Чи можна вважати обрання ради легітимним через пасивність присутніх… і без голосування, і без підняття ними рук? Можливо люди й не піднімали рук, але вони за те. Прийшовши на віче, вони вже йдуть проти влади і обирають нашу Народну раду, яка буде представляти інтереси громади. Подобається це комусь чи ні. Принаймні сьогодні заперечень не було. І можна вважати, що їхнє мовчання – знак згоди.

Записав Лесь ЦІКАВИЙ. Фото автора.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress