МАЙНО З МОЛОТКА… ЗА БОРГИ!

Буквально віднедавна органи виконавчої служби отримали широкі права щодо стягнень за рішенням суду заборгованості з громадян-боржників, зокрема й в комунальній сфері. Тобто тепер виконавці мають право запросто прийти до боржника додому і конфіскувати речі побуту на суму боргу. І це не теорія. Як повідомив керівник виконавчої служби районного управління юстиції М. Сувало (на фото) такі дії проводяться і вже є факти вилучення майна боржників.

- Так, вчора, 10 березня, – розповів пан Михайло, – працівники виконавчої служби району проводили рейд по вулиці Авіаційній, з метою стягнення боргів за комунальні послуги на користь КП «Управління будинками №2» Городоцької міської ради, що визнані такими районним судом. На даний час є рішення щодо стягнень з 55 громадян, які тривалий час боргують цьому комунальному підприємству в середньому 4-6 тисяч гривень. Відтак працівники служби, спільно з правоохоронцями райвідділу міліції вилучили в родини божника (середнього достатку), який проживає у будинку №112, – мікрохвильову піч, музичний центр і тумбу під телевізор на суму 2400 грн. А в іншої родини (будинок №57), яка, до речі, має загальний борг в розмірі 10 тисяч, з яких сім тисяч лише будинкоуправлінню, телевізор та кавоварку, бо в хаті інших приладів не було. Крім цього, у згаданому першому випадку сім’я з чотирьох чоловік має всі шанси втратити квартиру, позаяк ще й має невиплачений кредит банку в розмірі 100 тис. грн., для отримання якого в заставу бралася квартира. Тобто зараз стоїть питання про продаж цього житла…

- Іншими словами, ця сім’я навіть не підозрює, що з дня на день може опинитися на вулиці…

- Це – їхні проблеми. Ми виконуємо закон!

- Пане Михайле, а чи передбачена законом можливість повернення боржникам майна?

- Так, така норма прописана. Тобто якщо протягом п’яти днів боржник погасить заборгованість, то майно йому повертається. Або ж є й інший шлях, який ми передбачили спільно з будинкоуправлінням – боржник звертається в комунальне підприємство із заявою про укладання угоди щодо розтермінування виплати боргу, узгоджують терміни, суми погашення тощо. У цьому випадку вилучені речі теж повернуться до господарів. До слова, на даний час згадане вище вилучене майно зберігається в цьому ж будинкоуправлінні.

Подібні рейди нами проводитимуться на Авіаційній регулярно. Гадаю, боржники цього мікрорайону розуміють, що виконавча служба домагатиметься виконання закону і ніякі сльози цьому не перешкодять. Тому закликаю, краще вже зараз, допоки ми не прийшли в помешкання боржників, почати повертати борги.

Записав Лесь ВИКОНАВЕЦЬ.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress