ПІДТОПЛЕНА ОСВІТА

Початкова школа на вулиці Авіаційній міста Городка з середини 90-их потерпала від підтоплення подвір’я. Причина була банальна — засмічення стічної канави. Владоможці бралися розв’язати проблему в основному на словах. Так тривало роками.

Та ось років 15 тому своїми журналістськими публікаціями нарешті вдалося підштовхнути керівників до вирішення проблеми затоплення шкільного подвір’я у цьому колишньому військовому містечку, а тепер ексклаві міста Городка. А до того, як вже згадувалося, у влади руки не доходили до цього мокрого місця. Тож, здавалося, що вже не доведеться повертатися до цієї теми. А от і ні! Таки довелося.

На весну попередніх двох-трьох років проблема не нагадувала про себе, головно — через безсніжні зими. Та от вже торік вода знову зібралася на шкільному дворі. Хоч і небагато її було, та все ж вона шкодила навчальному закладу, а головне – не сприяла вихованню у підростаючого покоління відчуття захищеності та господарності.

Цієї ж весни води вже… не бракувало (на фото), щоб нарешті взятися за проблему.

Ну, як так?! Шкільний двір під водою має не зугарний вигляд, не по-господарськи це виглядає. А який дорослі показують приклад для малечі?! Риторичне питання!

Крім цього, школа знаходиться поряд із церквою. І ніяк не пасує батькам-вірянам споглядати на підтоплену освіту їхніх школяриків. До речі, про церкву згадується тут не випадково. Бо саме під час облаштування її території, декілька років тому не дуже далекі люди засипали канаву (фото внизу), якою опадові води й стікали з шкільного подвір’я. У попереднього настоятеля важко було дізнатися, чому так сталося. А що ж думає з цього приводу теперішній настоятель храму?

- З цією проблемою я вже два роки поспіль звертаюся до міської влади, – пояснив о. Ігор (Блащук), який пояснив, що прийшов на парафію вже після згаданого інциденту.

На даний час він щиро намагається виправити ситуацію, проте можливостей парафії, очевидно, бракує, адже храм щойно будується й усі благодійні кошти скеровують на його зведення.

- Я був у попереднього очільника міста — він обіцяв. І в теперішнього! То ж є надія, що нарешті вдасться проблему розв’язати. Принаймні маю таке запевнення від міського голови. Коли? Знаю, збираються ремонтувати на Авіаційній дорогу, певно під час її оновлення й буде знайдений варіант відновлення безперешкодного стікання талих і опадових вод. Дуже на це надіюся.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress