ПІЛЬГОВИКАМ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ

Принаймні за ті місяці, що підуть на оформляння їх даних за новою системою. Такий висновок після розмови з керівником відділу персоніфікованого обліку пільговиків управління соціального захисту населення Городоцької РДА О. Степановою (на фото).

- Відповідно до постанови уряду, – пояснює очільниця згаданого відділу, – нами проведена робота з оновлення даних про пільговиків та переведення бажаючих на готівкову форму оплати пільг. Тож пільговик тепер матиме свій рахунок в “Ощадбанку”, на який органи соцзахисту перераховуватимуть кошти для відшкодування наданих послуг за газ, світло, воду, вивіз ТПВ і квартплату (компенсації за користування стаціонарним телефоном відбувається з місцевого бюджету). Сума цих відшкодувань складатиметься з вартості отриманих послуг, згідно встановлених норм. Відтак з цього рахунку кошти і перераховуватимуть в межах встановлених лімітів надавачам послуг.

На сьогодні в нашому районі 3100 осіб залишилися на безготівковій формі, а 31 особа написала заяву на готівкову. Причому з їх числа, з незалежних від нас причин, щойно десятьох переведено на готівкову форму.

Крім цього, не відкриті єдині банківські комірки ще на три сотні наших пільговиків. Причини нам невідомі.  Довго розробляли програму, тестувалася. Ми працювали сім днів на тиждень. Наче усі дані надіслали. А тут… Словом, нічого сказати не можу. На даний час залишилося 310 осіб, яким не відкриті поки що єдині банківські комірки. Тобто їм у листопаді компенсація від держави за надання пільг постачальниками комунальних послуг в жовтні місяці не надійде.

Як це вплине на пільговика? Важко сказати. Але варто пам’ятати, що комірку рано чи пізно відкриють. Треба розуміти, що принцип нарахування компенсацій за використані послуги змінився і це щойно початок. Загалом це – невеликі гроші. Приміром, ті, хто отримував субсидії, коли там відбувалися зміни, теж чекали декілька місяців.

Якщо ж пільговик не оплатить вчасно, то надавачі пільг не мають права застосовувати якісь санкції. Людина має право на пільгу, тому пеня не нараховується і так далі, бо це передбачено державою.

Багатьох цікавить, чи будуть повертати пільговикам як субсидіантам? Можу сказати таке: у травні місяці (коли закінчиться опалювальний сезон) людина після усіх звірок зможе забрати залишок з цього рахунку.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress