ДОРОГА ПІЛЬГА… А ДОРОГА ЯК НА МІСЯЦІ

З 15 лютого поточного року пасажири, які беруть квитки на автостанції в Городку, додатково сплачують 50 копійок станційного збору. Пільговики ж, беручи в касі так званий нульовий квиток, платять аж одну гривню. Чому така дискримінація, чи законно це і на які результати очікували автори нововведення? Відповіді на ці та інші запитання редакція “ТЕРЕНИ+” попросила дати начальника Городоцької кущової АС Б.Сіромського.
І ось, що ми почули.
-Розмір автостанційного збору, – констатує Богдан Петрович, – введений нами з середини лютого на виконання наказу голови правління ЗА ВКК “Еталон”, якому підпорядковані. Тобто ми виконуємо вказівку, яка, як зазначено у наказі, викликана неповерненням з держбюджету субвенцій на покриття станційних послуг тощо. Чому пасажири, котрі купують платні квитки сплачують менший розмір станційного збору, аніж пільгові категорії пасажирів – не можу сказати. Цей порядок ввели централізовано на всіх автостанція. Ми – виконавці!
- Пане Богдане, кількість пасажирів, які беруть квитки в касі останнім часом зменшилася. В першу чергу через високий станційний збір. Чи не отримали Ви зворотній ефект? Водночас, почастішали випадки не заїзду рейсових автобусів на автостанцію. То чи є доцільність у таких нововведеннях?
- Стосовно зменшення пасажирів, які беруть квитки в касі, ми обговорюватимемо це питання з керівництвом за результатами першого й подальших місяців після запровадження нових розмірів збору. Відносно ж незаїзду рейсових маршрутів – питання стоїть жорстко. Я б не поєднував ці причини. Так, визнаю, коли була засніжена посадкова площадка автостанції, утруднений проїзд до неї – траплялися такі випадки. Це все – погодні умови! Але зараз, з 1 березня, посилено контроль за всіма маршрутами. У випадку незаїзду чи зриву рейсу, навіть неповідомлення про такі наміри – ми застосовуємо до перевізників штрафні санкції, згідно записів чергового по автостанції. Для прикладу, штраф складає вартість чотирьох квитків до кінцевої зупинки. Якщо до Львова проїзд коштує 5 грн., то помножте їх на чотири… Боремося. Але ці випадки, наголошую, не пов’язані із запровадженням нових розмірів збору.
 
- Доречно поцікавитися, чи ремонтуватимете дорожнє покриття автостанції?
- Обов’язково проведемо ямочний ремонт території АС. Чекаємо щойно підсохне й підвищиться температура повітря. Зараз нічого не вдієш. За сприятливих умов, гадаю, до Великодня підлатаємо покриття.
 
Отже, як пояснив пан Сіромський, виконавці не знають, чим керується керівництво при запровадженні дискримінаційних для пільговиків району розмірів станційного збору. Цікаво, яку оцінку згаданим діям дадуть правоохоронні органи? Про це – згодом.
Олександр АНДРУЩИШИН
 
 
 

 

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

1 коментар к “ДОРОГА ПІЛЬГА… А ДОРОГА ЯК НА МІСЯЦІ”

  1. обсерватор коментує:

    Но видите, як гроші брати, то вони знаходять методи: штрафи. А як сніг прогорнути, що автобус заїхав, то не знають як. На асфальтування ніби погоди чекають, так ніби в минулому році не було погоди, а площадка була така сама – з ямами.
    Дурять нашого брата, ой дурять…

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress