БЕЗ ЗАРПЛАТИ… ТРИ МІСЯЦІ!

ПРАЦІВНИКИ ГОРОДОЦЬКОГО ВОДОКАНАЛУ ГОТОВІ СТРАЙКУВАТИ

Безгрошів’я примушує. Та перед цим радикальним кроком ініціативна група вирішила звернутися до редакції часопису “ТЕРЕНИ+” і в такий спосіб попередити керівництво про можливі наслідки їх крайнього заходу, адже водоканалівці вже провели загальні збори трудового колективу, написали скарги чи не у всі інстанції…

- Збори трудового колективу, – розповів водій аварійної машини ВКГ С. Монька (на фото зліва), – ми провели ще 4 липня поточного року, за присутності попереднього директора В. Бугайського. Ось протокол цих зборів (фото: перше внизу)… Були присутні – 65 з 80 працівників. Я, до речі, хотів його зареєструвати у Городоцькій міській раді. Адже власної профспілки на підприємстві не маємо. Тому залишив у мерії копію. Та вона, як з’ясувалося, кудись пропала.

Такі дії практично підштовхують нас до страйку. Водночас, ми розуміємо, що перебуваємо на роботі, на якій страйкувати не можна… Та й працювати без оплати також не маємо наміру. Тому написали колективну скаргу вже на ім’я прокурора району А. Матолича, начальника територіальної інспекції праці у Львівській області О.Завади та міського голови м. Городка М. Савки. Будь ласка, її копія (фото: друге внизу).

Ми вимагаємо виплатити нам зароблене. З квітня місяця нам перестали видавати щоденну норму молока за шкідливі умови праці, а вже з травня почалися перебої із виплати зарплати. Щоправда, ще в травні дехто з нас отримав травневу, а вже пізніше – ніхто з працівників не бачив грошей. За що ми маємо жити?!

- А що каже новий директор?

- Ще новий не призначений, – уточнює майстер ВКГ В. Гірняк. – Але є виконуючий обов’язки директора водоканалу М.Кушнір. Отож, він нам пояснює, що грошей немає.

- Хоча зі своїх джерел, – зазначив пан Монька, – нам відомо, що за останній (липень) місяць водоканалу абоненти заплатили 270 тис. грн. Керівництво каже, що ці гроші йдуть на погашення боргу Городоцького ВКГ перед “Львівводоканалом”. Про який борг йдеться! Про ті два з половиною мільйони ми чуємо ще з часів директорства пана Проця, який вже років п’ять не працює…

- Отже, ви очікуєте відповіді. А якщо не дочекаєтеся, то готові страйкувати. Як це виглядатиме, адже самі кажете, що бастувати вам не можна…

- Нас примушують до крайнього заходу, – констатує пан Гірняк. – За внутрішнім Положенням ВКГ ми не маємо права страйкувати, тому діятимемо в інший спосіб: під час аварії на будь-якому водогоні просто ліквідовуватимемо витік води, але не ремонтуватимемо водогін. Тобто вода залишатиметься перекритою. Так робитимемо вже з наступного тижня, якщо нас не почують. Іншого способу добитися свого – ми не бачимо!

Ось така позиція трударів. А що скаже міська рада і не лише, адже у разі невиплати боргу працівникам ВКГ – без води може залишитися увесь район!!!

Олександр АНДРУЩИШИН.

Фото автора.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress