БЕЗ ЗВОЛІКАНЬ І ЖАЛЮ

АРГУМЕНТИ МИКОЛИ САВКИ ЩОДО КАДРОВОГО ПІДБОРУ

Нещодавно відбулася перша сесія Городоцької міської ради з новим міським головою та депутатським корпусом, на якій Микола Савка  (на фото) підійшов до формування керівних органів муніципалітету можна сказати безкомпромісно й навіть – авторитарно. Кидалась у вічі, скажімо так: неорганізованість депутатів, дехто з яких, не вникаючи у процедуру, намагався впливати на кадрові призначення, пропонуючи альтернативу. Та пан мер в зародку придусив кволий спротив своїй волі і вирішив так, як вважав за потрібне. Блискавичні дії “вічного” мера — варті уваги. Отож, чим керувався М.Савка, добираючи собі підлеглих, які переслідує наміри за три роки до виходу на пенсію? Щоб отримати відповіді на ці запитання редакція “ТЕРЕНИ+” запросила міського голову до відвертої розмови і ось що вдалося дізнатися.

- Миколо Володимировичу, ви змінили двох заступників, не зваживши на те, що обидва попередні свого часу працювали з вами, а одному з них залишилося трохи більше року до пенсії. Це — помста?

- У своїй роботі я ніколи не опускаюся до помсти чи будь-яких інших емоцій. Пропонуючи нові кандидатури на посади своїх заступників, виходив насамперед з того, що під час балотування брав на себе певні зобов’язання перед громадою, обіцяв втілити у життя вимоги виборців. Стан справ у місті, м’яко кажучи, далекий від ідеального. Тому виправляти ситуацію треба негайно. А для цього потрібні відповідні люди, здатні адекватно діяти на даному етапі. Розумієте, немає часу на розмірковування, на роздавання похвал чи жалю. Ситуація, як на фронті — вперед і все! Запропоновані мною кандидатури мають великий досвід. Тому розраховую, що не помилився, й вони впораються в подоланні викликів сьогодення.

- А якщо не впораються?

- Оцінка їхньої діяльності не забариться. Та я надіюся, що до цього не дійде.

- Зрозуміло. А скажіть, будь ласка, яка мотивація зміни повністю складу міськвиконкому?

- Я вважаю, що теперішній склад виконкому — потужний. Запропоновані досвідчені фахівці, причому з різних сфер. Я керувався об’єктивними факторами, виходив з реалій і сподіваюся на ефективність нового складу виконкому.

- Іншими словами, в теперішньому виконкомі – потрібні люди…

- Я не буду заперечувати. А як інакше? Людина впливає на певне коло проблем, в її руках зосереджений вплив на конкретні питання, зокрема й на дуже важливі – енергетичні. То чому не використати ці можливості в інтересах громади. Рекомендуючи ту чи іншу кандидатуру, я розраховую на її розуміння й допомогу місту та його мешканцям.

- Але не всі депутати безапеляційно сприйняли ваші пропозиції… Можливо, треба було збільшити число претендентів?

- Перед тим, як зупинитися на тій чи іншій кандидатурі, я перебрав з десяток претендентів. Тобто оцінював їх ділові та моральні якості… До речі, під час розгляду кандидатур ще раз переконався, що в нас з кадрами є серйозні проблеми. На жаль, на даний час не створено потрібного резерву керівників та спеціалістів комунальної сфери, маючи який, можна було б мобільно проводити заміни й домагатися у такий спосіб кращих результатів роботи.

- Пане голово, скажіть, чи плануєте ще кадрові ротації в апараті міськради?

- Невеличкі зміни будуть. Насамперед виходитиму з того, чи теперішні кадри готові реалізовувати пункти моєї програми. Я працюватиму з людьми, діяльність яких задовольнятиме громаду, перед якою звітуватиму. Відтак і контракти з керівниками комунальних підприємств будуть переглядатися в залежності від того, яку оцінку їх діяльності дають люди. Причому рішення буде прийматися, не дивлячись на заслуги, стаж тощо.

- Як скоро це станеться?

- Рішення прийматимуться вже у найближчий час. Причому заміна того чи іншого керівника буде мотивована і пропонуватиметься краща кандидатура.

- Принагідно. Чи робитимете аудит діяльності свого попередника?

- Жодного публічного аудиту! Я не робитиму з цього піар. Це не мій стиль. Де б я не працював, ніколи не опускався до помсти чи засуджування попередників тощо. Переслідувань не буде. Звичайно перевірятимемо дії керівництва міста за попередні роки, але лише з метою виправлення дій, якщо вони були хибні чи не в інтересах громади. Тобто у своїй діяльності культивуватиму поважне ставлення до всіх опонентів. Ми повинні піднімати рівень політичної культури й не переходити на персоналії. Загалом я виступаю за якнайтіснішу співпрацю із всіма гілками районної влади, із керівниками громадсько-політичних організацій.

- Микола Володимирович, вам три роки до пенсії. Практично ви можете на посаді міського голови нічого не робити. Навіщо вам уся ця суєта?

- Пенсія тут ні до чого. Я розумію, що мається на увазі. Може хтось би й хотів відсидітися у згаданій ситуації. Та я байдикувати не можу…

- Першочергові завдання…

- Пріоритетним на найближчий час залишається розв’язання проблеми теплопостачання на вул. Авіаційній, водопостачання в місті Городку. І звичайно розробка фінансових планів на наступний рік, тобто підготовка бюджету райцентру. В подальшому ж коло невідкладних завдань сформує саме життя.

- Успіхів!

Розмову вів Олександр АНДРУЩИШИН.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

1 коментар к “БЕЗ ЗВОЛІКАНЬ І ЖАЛЮ”

  1. Роман Тарнавчик коментує:

    Тільки так і треба.Владі треба працювати так щоб не замінювали її окремо взятих представників. Другорядним є хто буде у аппараті Міського Голови. Важливий результат роботи.Мешканці міста обирали депутатів і Міського Голову , а не Аппарат, і вони хочуть ,щоб влада була для людей , а не для себе.
    Шановний Олександре , Ви частіше беріть інтервю у мешканців міста, і публікуйте їх.Що скаже минула влада і нинішня відомо всім. Хотілося б почути думку мешконців міста. Доречі , така думка важлива для нинішньої влади і майбутньої.
    З повагою Танавчик Р.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress