ЗАПЛИВ ФЕОДОСІЙСЬКОЮ ЗАТОКОЮ

Цьогоріч випало відвідати Феодосію. Цей кримський курорт кінця липня початку серпня – багатолюдна оздоровниця з помірним кліматом і теплим морем. Пляжі тут рукотворні, відвойовані у морської стихії. Загалом природні береги піщані, та в обладнаних для відпочинку місцях зустрічається галька. Море о цій порі штормить дуже рідко. Відтак “закипає” від спеки та позитивних емоцій.

В самому місті можна відвідати музей-галерею мариніста Айвазовського, письменника Гріна, скульптора Мухіної тощо. Незабутні враження залишаються від прогулянки набережною, де можна гарно розважитися різноманітними іграми та атракціонами. Велике різноманіття нічних клубів не дасть знудитися у вечері та в ночі. В місті багато діючих храмів. Незчисленна кількість пам’ятників радянської доби, є морських порт, поруч з яким військова база російського флоту. На професійне свято, яке випало в останню неділю липня, цей кремлівський форпост був відкритий для відвідувачів. Загалом враження іронічні, адже побачене може викликати хіба співчуття.

За час відпочинку у Феодосії її відвідали чимало естрадних зірок з Росії, які мають тут не лише гастрольні, але й комерційні інтереси, зокрема Кіркоров. За словами місцевих, він є одним з акціонерів вишуканого готелю “Алые паруса”.

Продукти тут дорожчі майже вдвічі. Нічліг теж не дешевий. Відпочинок в приватному секторі обійдеться від 60 гривень за добу перебування одної особи. Окрема квартира підйомна з 200 гривень й вище. Загалом дуже популярні в заможної публіки приватні котеджі в межах передмістя, де не такі запружені пляжі й море чистіше. Тамтешня вишуканість тягне від 200, та вже – “зелених”. Публіка на курорті різноманітна. Зрідка зустрічаються американці, поляки, угорці тощо. Та в основному береги обсідають пляжники з колишнього союзу.

До Феодосії курсує потяг зі Львова. Щоправда, приходить туди й відходить о пізній порі… як за нашими мірками – біля опівночі. З Сімферополя до Феодосії щопівгодини з шостої ранку й до восьмої вечора курсують автобуси. Вартість проїзду – 30 грн. Час слідування – 2 години…

У місті багато винних крамничок та підвалів, однак ще більше розмов про масові підробки сонячного напою. Місцевий простий люд виживає, як може, а заможні феодосійці влітку виїздять на світові курорти або ж… в Карпати. Кажуть, там відпочинок дешевше коштує.

Лесь МАНДРІВНИК.

Фото автора. На знімках: кримські пейзажі.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

  • Немає схожих публікацій
Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress