У ГОСПІТАЛЮ НАРЕШТІ З’ЯВИЛАСЯ ПЕРСПЕКТИВА

Про цей лікувальний заклад в м. Винники на Львівщині й за її межами відомо багатьом. Особливо ветеранам, для лікування яких він і був збудований ще у 1989 році. З того часу шпиталь пережив різні періоди. Були й розквіт, й зовсім примарні перспективи, та медзаклад не змінював профілю, залишаючись чи не єдиною в області державною клінікою, в якій гарантії безкоштовної медицини діяли постійно не лише на папері. Відтак у КЗЛОР “Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи” мають змогу покращити здоров’я не лише інваліди війни та репресовані, а й учасники бойових дій, ліквідатори-чорнобильці і навіть самотні незаможні краяни.

Та не все так безхмарно. Не секрет, що і в цьому госпіталі з кожним роком отримати повноцінне лікування в нормальних умовах ставало все важче. Причин цьому чимало. Те ж недофінансування, неефективне керівництво тощо. Ще два роки тому було боляче дивитися, як він тихцем занепадає. У цьому ж році, саме напередодні відзначення 65-ї річниці Перемоги, довелося у чергове побувати у ветеранській лічниці й помітити тенденцію змін на краще. Що ж змінилося?!

Крім повноцінного чотириразового харчування, розпочато ремонт комунікацій. Зауважив, що замінюються старі каналізаційні труби, сантехніка, встановлюються енергоощадні вікна, полагоджений дах, озеленюється територія. А найголовніше – попри неприйняття держбюджету на 2010 рік – хворі мають необхідні медикаменти для лікування. Та приємно здивував ще той факт, що з дня на день у шпиталі має з’явитися МРТ (магнітно-резонансний томограф). Від медперсоналу чув, що перетворення стали можливі завдяки приходу півтора року тому нового очільника, заслуженого лікаря України Петра Івановича Федуня (на фото внизу), якого самі медики характеризують як чуйного, інтелігентного керівника, з неабиякими організаторськими здібностями.

Петро Іванович уважний не лише до персоналу, а й – до звичайних хворих. Сам переконався, коли завітав до головного лікаря шпиталю. А в розмові ще й почув приємні новини – госпіталь постійно поповнюється новим обладнанням, тут запроваджуються сучасні методи лікування та профілактики захворювань.

- До кінця травня, – розповів пан Петро, – плануємо таки встановити МРТ. Зараз завершуємо обладнувати приміщення для цього апарата. А стало це можливим завдяки співпраці із спонсорами з лікарні св. Августина з німецького міста Дюрен. Після встановлення томографа наші хворі зможуть детально обстежити головний мозок, хребет, органи черевної порожнини, кістки тазу та кінцівок.

Починаючи з 2009-го року, новим обладнанням почали замінювати застарілі зразки в лабораторії, в якій з’явилися аналізатори цукру крові, сечі, а у фізіотерапевтичному відділенні почав функціонувати електронейроміостимулятор і найсучасніший комплект для підводного душ-масажу. Торік на базі першого ортопедичного відділення створено ортопедичний центр, в якому розгорнуті артрологічні ліжка, здійснюється ендопротезування великих суглобів, успішно втілюється корегуюча хірургія хребта. Запровадили малоінвазійну хірургію ЛОР-органів, в якій застосовується фіброволоконне обладнання. Завдяки цьому стало можливо робити малотравматичні хірургічні втручання на вусі, горлі та порожнині носа й придаткових пазух. Придбано нові апарати для ультразвукової діагностики тощо.

У госпіталі працює майже 1000 працівників, з-поміж яких п’ять заслужених лікарів України, двоє кандидатів медичних наук. Саме завдяки їхній самовідданості рятуються часом безнадійні хворі…

Ось такі новації запроваджені протягом останнього півтора року. І, як зізнається Петро Іванович, він має ще більше планів на найближчу перспективу зі своїм колективом.

Дійсно медичний персонал ветеранської лічниці старається створити найсприятливіші умови перебування ветеранів у шпиталі. Звичайно, не буває нічого ідеального. Загальна економічна криза відчутна й тут. Але медперсонал не покладає рук, аби сивочолі фронтовики, репресовані відчували турботу та шану з боку вдячних нащадків. Чимало гарних слів від ветеранів можна почути на адресу головного лікаря шпиталю П.І.Федуня, начмеда І.В. Кулій, лікарів, медсестер та молодшого медичного персоналу. Ветерани вдячні їм, а вони роблять усе можливе, аби заслужені вояки з новими силами зустріли ювілейну дату Перемоги!

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress