ЕКОЛОГІЧНА ІНІЦІАТИВА

Не раз виникало питання, куди діти використані батарейки, акумулятори і навіть морально застарілі ртутні лампи… Так не хочеться засмічувати й без того забруднене довкілля. От і лежить місяцями цей непотріб. А дарма. Виявляється, в Городку є підприємці, які збирають цей непотріб й передають на утилізацію. Навіть городоцький муніципалітет показує приклад.

- В нашому магазині “Яринка”, – розповів Іван Садовий (на фото  внизу), – протягом робочого дня шість днів на тиждень можна здати будь-які батарейки. Навіть акумулятори (малогабаритні від мобілок). Причому – безкоштовно.

Що з ними робимо потім? Відаємо своїм постачальникам товару до Львова. Вони забирають батарейки, коли привозять товар. А от куди вони здають – нам невідомо. Наразі не цікавилися. Хотілося ще налагодити збір електричних економлампочок (ртутних), та ще не знайшли, куди здавати.

- Останніх три роки. – пригадує Надія Хомік, продавець магазину “Свічадо”, – ми приймаємо від наших відвідувачів використані батарейки. Усі й акумулятори до мобільних. Я їх пакую, назбиравши певну кількість, і мій чоловік відвозить коробку у крамницю ” Матриця” у Львові. А звідти їх передають на завод “Аргентум”, що на вулиці Зеленій, де їх утилізують.

- Збір використаних батарейок в міській раді триває вже близько року, – розповіла Тетяна Грецко, спеціаліст соціально-економічного розвитку Городоцької міського ради (перше фото вгорі).

- Була така ініціатива – “Зелена коробка”. Це одна громадська організація міста Львова започаткувала. Тобто вони запроваджували роздільний збір сміття у навчальних закладах міста (школи і садочки). Нам їх ідея заімпонувала й ми долучилися.

Тож на спонсорські кошти придбали тару під папір, скло, пластик і такі скляні контейнери для батарейок. Одну ви бачите тут.

Наші підприємці з Городка, котрі займаються роздільним збором, забирають папір, скло й пластик, а батарейки ми веземо до Львова. Там є ДП “Боднарівка”, яке їх приймає. Це комунальне підприємство має “Еко-бус”. Тобто мікроавтобус, який їздить по місту Львову й збирає використані люмінесцентні лампи та батарейки від населення.

До Городка цей бусик не приїде, бо дорого. Тому ми вирішили збирати батарейки в міській раді і, коли назбирається повний контейнер, як от зараз, вести у Львів. Наразі збираємо виключно батарейки. Хоча за бажання в цьому ДП можна взнати, як і де можна здати лампи.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress