ДЕМОКРАТІЯ БЕЗ… “СВОБОДИ”

ЦЕ ПІДТВЕРДИЛА ПЕРША ПОСТВИБОРЧА СЕСІЯ РАЙРАДИ

Отож, зібралися депутати представницького органу району на своє перше засідання 23 листопада. Порядок денний не був насичений. Обирали голову та його заступника, а точніше формалізували попередні домовленості. До речі, небездоганно. Попри відомі заздалегідь результати розподілу посад, хвилювання в залі не бракувало, адже для когось вирішувалася доля працевлаштування…

Відкрив сесію голова районного тервиборчкому Т.Окрепкий, який запросив депутатів скласти присягу, текст якої зачитав депутат п’яти скликань О.Дунас. Благословив роботу обранців з настановою творити богоугодні діяння отець Іван Лупій (УПЦ КП). ВІтальні слова і заклики до співпраці прозвучали від депутата облради, голови РДА Ю.Візняка та міського голови Городка М.Савки.

Після мінорних відступів сесія взялася за обрання голови. В бюлетень для таємного голосування було внесено дві кандидатури: В.Полумацканич від ВО “Батьківщина” та М.Панас від ВО “Свобода”. Перший “не напрягав” залу довгим виступом, а от депутат Панас виголосив ґрунтовну програму, яка навіть не вмістилася у п’ятихвилинний регламент… Та у нього не було жодних шансів. Адже усе було вирішено раніше, без участі його соратників. Тобто “свободівців”, за словами депутата Т.Байка, було усунуто від попередніх консультацій і, маючи найбільше за інших число багнетів у райраді, вони залишилися у меншості. Цей факт обурював пана Тараса, але він із соратниками не складав рук і боровся, що називається, до кінця. Тому і висували свого кандидата. Тим паче, що мав переконаність, що домовленості не є такими міцними між різнобарвними “більшовиками”. І мав рацію. Бо вже перше голосування показало, що у протилежному таборі незадоволені таки є. Отож, за кандидатуру В.Полумацканича проголосувало 49 депутатів. Усі 12 голосів однопартійців отримав пан Панас і… троє обранців не підтримали жодного із кандидатів. Отож, зусилля меншості буде скероване на роботу із ними.

Отримавши повторну довіру більшості, В. Полумацканич одразу приступив до ведення сесії (чомусь без складання присяги). Та не було сюрпризів і з обранням заступника голови. Адже лише голова ради, відповідно до законодавства, мав прерогативу висувати “зама”. Отож, запропонована ним кандидатура В.Більовського була безальтернативна. Відтак колишній найголовніший педагог району отримав на свою підтримку (від 64 присутніх обранців) 46 голосів.

У подальшому сесія (так по-ходу) підтримала й пропозицію голови райради щодо внесення змін у штатний розпис представницького органу, а саме: введення штатної посади голови постійної депутатської комісії з питань бюджету та економіки з оплатою у 2400 гривень. Власне, це була ціна тих-таки попередніх домовленостей, адже наявних штатних посад для усіх “коаліціянтів” не вистачає. Відтак – ніхто не хотів слухати, коли “свободівець” В.Цуньовський звернув увагу на не чинність такого рішення. Зрештою, із зали чулися натяки, що рішення може таки опротестувати прокурор району…

Отже, районна рада тепер з новими-старими керманичами, з десятьма депутатськими комісіями (ще без складу комісій) і легким головним болем.

На фото: як це було.

Поділись і насолодись:
  • Blogosvit
  • del.icio.us
  • Надішли другу посилання на статтю електронною поштою!
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • MyNews
  • Роздрукуй на пам’ять!
  • Technorati
  • TwitThis

Рекомендуємо

Ви можите залишити коментар, або поставити трекбек зі свого сайту.

1 коментар к “ДЕМОКРАТІЯ БЕЗ… “СВОБОДИ””

  1. Роман Тарнавчик коментує:

    Свобода це такеж збіговисько жаждучих до влади , як і в свій час починала Наша Україна. Результат буде такімже.

Написати коментар

Ви повинні ввійти, щоб додати свій коментар.

Локалізовано: Українські теми для WordPress